Acasă Local Gorj Protest al cabanierilor din Rânca la adresa autorităţilor care administrează staţiunea

Protest al cabanierilor din Rânca la adresa autorităţilor care administrează staţiunea

-

Cabanierii din Rânca trag din nou un semnal de alarmă cu privire la lipsa perspectivelor de dezvoltare a staţiunii montane. Asociaţia Concesionarilor din Rânca este nemulţumită de ce fac autorităţile locale, judeţene şi centrale pentru staţiunea turistică. Lipsa unei strategii unitare de dezvoltare a făcut ca lucrurile să bată pasul pe loc. Într-o scrisoare deschisă transmisă autorităţilor locale, conducerea Asociaţiei concesionarilor din Rânca le solicită primăriilor din Novaci şi din Baia de Fier informaţii legate de impozitele colectate din 1990 încoace din Rânca şi sumele investite, precum şi date legate de planurile de dezvoltare pentru staţiune. Cabanierii atrag atenţia că Rânca va deveni complet neatractivă pentru investitorii în turism, dacă autorităţile o vor lăsa de izbelişte.

Ce se va alege de perla turismului din Oltenia?

Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, este de părere că perla turismului montan din Oltenia, staţiunea Rânca, are un viitor incert, dată fiind lipsa de implicare concretă a autorităţilor. Pănescu vorbeşte de o serie de deficienţe şi de probleme pe care cabanierii şi proprietarii de pensiuni din Rânca le scot de ani de zile în evidenţă. Este vorba de slaba implicare a statului în dezvoltarea domeniului schiabil, de nefinalizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Aici sunt probleme majore, având în vedere că au fost folosite fonduri europene de preaderare şi instalaţia nu este încă funcţională. Nici problema apei nu este rezolvată, având în vedere că sunt destule perioade în sezonul de iarnă, în special, când zeci de pensiuni rămân fără apă. În plus, de ani de zile autorităţile din Baia de Fier şi din Novaci nu au mai reuşit să asfalteze străzile interioare din staţiune. În fapt, nici statutul zonei nu este clar. Pe zona administrată de comuna Baia de Fier a fost obţinut statutul de staţiune turistică de interes local, iar pe partea administrată de Primăria Novaci încă se fac demersuri pentru obţinerea statutului de staţiune de interes naţional. Nimeni nu ştie cum se vor împăca cele două categorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...