Acasă Local Gorj Două săptămâni pline de evenimente culturale: festivaluri de folclor şi literatură, precum...

Două săptămâni pline de evenimente culturale: festivaluri de folclor şi literatură, precum şi târgul meşterilor populari olteni

-

La Tismana va avea loc Festivalul de muzică lăutărească

Autorităţile din Gorj vor organiza o serie de manifestări cultural-artistice în următoarele două săptămâni. Ion Cepoi, directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, a declarat că pe 13 mai va avea loc Festivalul de Folclor „Maria Apostol“ de la Runcu. Manifestarea avea loc în vară, dar a fost mutată în luna mai, la solicitarea Primăriei din Runcu. Ion Cepoi a mai spus că în perioada 17-19 mai va avea loc Festivalul de Teatru „Sabin Popescu“ de la Novaci, o manifestare veche de 20 de ani. De asemenea, tot pe 17 mai este programată cea de-a doua ediţie a Festivalului de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu“ de la Tismana. Între 15 şi 23 mai va avea loc Tabăra de pictură România – Olanda, în organizarea Centrului pentru promovarea culturii tradiţionale Gorj. Vor fi prezenţi 12 pictori, şase olandezi şi şase români.

Târgul Meşterilor Populari din Oltenia

Nu în ultimul rând, pe 21 mai, de Sfinţii Constantin şi Elena, va fi organizată o nouă ediţie a Târgului Meşterilor Olteni. Vor participa 25 de meşteri din întreaga regiune. Conform lui Ion Cepoi, cel mai important eveniment cultural al perioadei amintite va fi Festivalul internaţional de literatură „Tudor Arghezi“, ajuns la cea de-a 38-a ediţie, a 12-a internaţională. În judeţul Gorj vor fi prezenţi scriitori din următoarele ţări: Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Spania şi Olanda. „Sunt două săptămâni pline, fiind poate cele mai multe evenimente care au loc într-un timp aşa de scurt. Este o perioadă de vârf, pe care o pregătim cum trebuie. Avem şi oaspeţi din afara ţării la tabăra de pictură şi la festivalul de literatură. Publicul iubitor de cultură va avea de unde să aleagă“, a spus Ion Cepoi, directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Elevă certată de părinții din Consiliul Școlar al Elevilor

O elevă de la Liceul Teoretic Traian din Constanța care a făcut public un tabel cu banii strânși pentru „fondul școlii“ spune că a fost agresată verbal de către părinții din Consiliul Școlar al Elevilor.