Acasă Local Gorj „Brâncușiana copiilor“ a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

„Brâncușiana copiilor“ a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

-

Cea de-a XVI-a ediţie a acţiunii cultural-artistice „Brâncuşiana copiilor 2018“ va avea loc în această săptămână. Proiectul face parte din manifestările omagiale dedicate artistului Constantin Brâncuși. Elevii Școlii Gimnaziale „Pompilu Marcea“ din Târgu Jiu expun miercuri, 9 mai, începând cu ora 12.00, un număr de 230 de lucrări, având ca temă „Locuința populară gorjenească- spațiu și spirit românesc autentic“. Vernisajul expoziției are loc în sala „Florin Isuf“ la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Lucrările vor fi expuse în perioada 9 – 14 mai 2018. Proiectul „Brâncușiana copiilor“ se adresează în mod direct elevilor din învățământul preuniversitar, precum și elevilor cu cerințe educaționale speciale, din toată țara.

Elevii, încurajaţi să picteze

Anul 2018 a fost declarat Anul Centenarului în România și Anul european al patrimoniului cultural, iar ediția din acest an școlar a proiectului „Brâncușiana copiilor“ este dedicată patrimoniului cultural al județului Gorj ca parte integrantă a patrimoniului cultural european și mondial. Profesorul Diana Ileana Ciurea, responsabil cerc pedagogic Arte vizuale, spune că expoziția își propune să descopere, să încurajeze și să promoveze creațiile deosebite ale elevilor din învățământul preuniversitar din toată țara. „Organizatori sunt Cercul metodic al profesorilor de Arte Vizuale (Educație plastică, Educație vizuală, Educație artistică, Arhitectură), al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, precum și Școala Gimnazială “Pompiliu Marcea” Târgu Jiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Vă așteptăm așadar la vernisajul expoziției “Locuința populară gorjenească- spațiu și spirit românesc autentic” miercuri, 9 mai, la ora 12.00, la sediul CJCPCT Gorj“, a declarat Ion Cepoi, şeful Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.