Vechea maşină pentru ridicări auto nu mai corespunde tehnic

Autorităţile din Târgu Jiu nu au momentan fondurile necesare pentru înființarea și dotarea unui serviciu specializat în ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Potrivit edilului municipiului, serviciul respectiv va funcţiona cel mai probabil de anul viitor. Iniţial, primarul anunţase achiziţia unei maşini de ridicări auto chiar din acest an, însă, între timp, pare să se fi răzgândit. Serviciul Ridicări Auto a funcţionat şi în trecut, cu ajutorul unui autoturism închiriat. Ulterior, a fost modificată legislaţia şi autorităţile locale nu au mai avut permisiunea să ridice autoturismele parcate neregulamentar. De anul acesta activitatea poate fi reluată. La nivel naţional, serviciile respective au început să funcţioneze, iar amenzile sunt consistente pentru cei care îşi parchează autoturismul în mod necorespunzător.

Străzile au devenit parcări

La Târgu Jiu, străzile au fost transformate de câţiva ani în parcări. Municipalitatea a mai tăiat din trotuare pentru a face locuri de parcare, iar pietonii au fost defavorizaţi din acest punct de vedere. Înfiinţarea de noi locuri de parcare a depins de fonduri care nu au mai venit. În prezent, singura parcare certă este cea de la Stadionul Municipal. Aceasta ar avea aproape 300 de locuri, însă nu este disponibilă, din cauză că investiţia nu este finalizată. Mai sunt proiecte pentru amenajarea unei parcări în faţa Pieţei Centrale şi a unei parcări în faţa magazinului Super 2000. Prima depinde de alocările de fonduri de la bugetul local, iar a doua de fonduri guvernamentale sau europene. În condiţiile în care unii şoferi parchează şi pe trotuare, iar serviciul de ridicări auto nu va funcţiona, atunci sunt şanse mici ca traficul rutier să se fluidizeze.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.