16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Serviciul de Ridicări Auto nu va mai fi înfiinţat în acest an

Serviciul de Ridicări Auto nu va mai fi înfiinţat în acest an

Autorităţile din Târgu Jiu nu au momentan fondurile necesare pentru înființarea și dotarea unui serviciu specializat în ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Potrivit edilului municipiului, serviciul respectiv va funcţiona cel mai probabil de anul viitor. Iniţial, primarul anunţase achiziţia unei maşini de ridicări auto chiar din acest an, însă, între timp, pare să se fi răzgândit. Serviciul Ridicări Auto a funcţionat şi în trecut, cu ajutorul unui autoturism închiriat. Ulterior, a fost modificată legislaţia şi autorităţile locale nu au mai avut permisiunea să ridice autoturismele parcate neregulamentar. De anul acesta activitatea poate fi reluată. La nivel naţional, serviciile respective au început să funcţioneze, iar amenzile sunt consistente pentru cei care îşi parchează autoturismul în mod necorespunzător.

Străzile au devenit parcări

La Târgu Jiu, străzile au fost transformate de câţiva ani în parcări. Municipalitatea a mai tăiat din trotuare pentru a face locuri de parcare, iar pietonii au fost defavorizaţi din acest punct de vedere. Înfiinţarea de noi locuri de parcare a depins de fonduri care nu au mai venit. În prezent, singura parcare certă este cea de la Stadionul Municipal. Aceasta ar avea aproape 300 de locuri, însă nu este disponibilă, din cauză că investiţia nu este finalizată. Mai sunt proiecte pentru amenajarea unei parcări în faţa Pieţei Centrale şi a unei parcări în faţa magazinului Super 2000. Prima depinde de alocările de fonduri de la bugetul local, iar a doua de fonduri guvernamentale sau europene. În condiţiile în care unii şoferi parchează şi pe trotuare, iar serviciul de ridicări auto nu va funcţiona, atunci sunt şanse mici ca traficul rutier să se fluidizeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: