Secţia Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu

Cea mai modernă secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost inaugurată joi, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. La tăierea panglicii la noua Secţie Ortopedie Traumatologie au participat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, omul de afaceri Viorel David, deputatul Mihai Weber şi alţii. Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 660.000 de lei pentru modernizarea Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. De asemenea, 140.000 de lei provin din sponsorizări, cu aceşti bani fiind modernizat un bloc operator. În cadrul secţiei au loc peste 1.500 de intervenţii chirurgicale anual. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că este mulţumit că se mai vorbeşte şi pozitiv despre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Bani din sponsorizări

La rândul său, medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei Ortopedie Traumatologie, cel care a reuşit să pună la punct noua secţie, a declarat că în prezent secţia dispune de 48 de paturi cu trei săli de operaţie, 3.000 de pacienţi trecând anual prin secţia de Ortopedie. Este un număr foarte mare, susţine medicul Bogdan Niculescu, raportat la numărul relativ redus de paturi din secţie. Bogdan Niculescu a precizat că mai este necesar un compartiment de politraumatologie. În prezent, politraumatizaţii sunt trimişi la Bucureşti cu elicopterul, iar pe drum mor de cele mai multe ori, pentru că nu se intervine imediat. Este vorba în special de victimele accidentelor rutiere sau ale căderilor de la înălţime. În cadrul secţiei este nevoie de aparatură medicală de specialitate. Blocul operator din cadrul secţiei a fost modernizat exclusiv din fonduri private. Medicul Bogdan Niculescu a precizat că din 2014 a trimis solicitări pentru aparatură nouă, însă nu a primit vreun răspuns de la Ministerul Sănătăţii.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.