21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițist mușcat de un doljean eliberat condiționat

Polițist mușcat de un doljean eliberat condiționat

Un bărbat, de 28 de ani, din comuna doljeană Ișalnița, eliberat condiționat de curând din Penitenciarul Pelendava, este acuzat că a mușcat un polițist care încerca să-l imobilizeze.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în noaptea de 28 spre 29 mai, polițiștii din cadrul Secției Melinești au fost anunțați prin 112 că un tânăr din Ișalnița își amenință familia cu o foarfecă. Oamenii legii au plecat la adresa indicată, însă nu au reușit să-l calmeze pe bărbat, care și-a înfipt dinții în mâna unuia dintre agenți. Este vorba de Ciprian Marius Stîngă, de 28 de ani, recidivist. „Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Melinești au intervenit la un eveniment, în comuna Ișalnița, un bărbat fiind acuzat de membrii familiei că îi amenință și este agitat. În momentul când polițiștii au ajuns, bărbatul a încercat să fugă. Polițiștii l-au imobilizat, iar în timpul acestei proceduri unul dintre polițiști a fost mușcat de mână“, au precizat oamenii legii.
Aceștia au mai explicat că cercetările în acest caz de ultraj au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.
Ciprian Marius Stîngă a mai fost arestat preventiv în aprilie 2015, iar după o lună a fost trimis în judecată într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracțiuni de furt și furt calificat. În octombrie, același an, inculpatul a fost condamnat definitiv la patru ani și jumătate de închisoare cu executare pentru faptele comise. Ciprian Marius Stîngă a stat după gratii până pe 19 aprilie, anul acesta, când a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. „Admite propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Stîngă Ciprian Marius, propunere formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova Pelendava. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Stîngă Ciprian Marius de sub puterea mandatului nr. 3080/2015 emis de Judecătoria Craiova“, se arată în hotărârea instanței.

Face închisoare după ce a mușcat un polițist

Un incident asemănător a avut loc în martie 2016, când un bărbat a făcut scandal, a mușcat un polițist de mână și a spart un geam de la ușa Secției 1 Craiova.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut că, în noaptea de 26 spre 27 martie 2016, în urma unei acțiuni, inculpatul Marius Urîtu a fost ridicat de un echipaj de polițiști pentru a fi dus la Secția 1. „Inculpatul Urîtu Marius, fiind transportat cu autospeciala de poliție către Secția 1, a exercitat acte de violență fizică a persoanei vătămate, respectiv l-a mușcat de brațul drept, acte care i-au produs acestui funcționar public leziuni traumatice a căror gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale“, au precizat anchetatorii. Mai mult decât atât, în aceeași noapte, după ce a ajuns la Secția 1, același Marius Urîtu a continuat scandalul și a spart un geam de la ușa secției. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj și distrugere, dosarul fiind înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Craiova.
În iunie, anul trecut, bărbatul a fost condamnat definitiv la doi ani şi șapte luni de închisoare cu executare şi 1.200 de lei amendă penală pentru ultraj şi distrugere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS