10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcare pentru „bizoni“ pe aleea parcului

Parcare pentru „bizoni“ pe aleea parcului

La intrarea pe una dintre aleile unui parc din centrul Craiovei ar trebui să stea scris pe o pancartă denumirea unei bine cunoscute pagini de Facebook, destinată unor anumiți conducători auto: „Ai parcat ca un bou“.
La intrarea pe aleea respectivă din parcul Catedralei „Sfântul Dumitru“ tronează un indicator de circulație cu însemnele „Accesul interzis cu excepția ISU“, însă, în ciuda acestui fapt, unii conducători auto pătrund pe aleea și își parchează aici autoturismele, până în spatele clopotniței. Nimeni nu știe cum s-a ajuns în această situație, cert este că zilnic mașinile intră și ies de pe aleea din parc, conducătorii auto ignorând complet avertismentul indicatorului rutier. Ca să nu mai vorbim de întreaga zonă de acces către această parte a parcului, dar și către aleea Matei Basarab, folosite și ele drept parcare.
Intrigant este faptul că nimeni nu observă cum această parte a parcului se transformă în parcare: nici Poliția Locală, nici Poliția Rutieră și nici RAADPFL-ul în calitate de administrator al parcului. „Nu este de competența noastră să luăm măsuri împotriva acestor conducători auto. Aici competența revine Poliției Locale“, a precizat purtătorul de cuvânt al regiei.
Într-adevăr, nu este datoria regiei să ia măsuri împotriva șoferilor, dar are posibilitatea, împreună cu autoritățile locale, să blocheze intrările în parcul cu pricina.
Mai mult, dacă șoferii nu sunt ținuți în loc de un indicator rutier, ar fi trebuit să fie opriți de două jardiniere destul de voluminoase, care au fost cândva așezate chiar la intrarea pe alee cu scopul de a bloca trecerea. Numai că cineva, cândva, le-a înlăturat, și de la acel moment șoferii își parchează aici autoturismele nestingheriți. Fie că sunt riverani, fie că sunt în treacăt în această parte a orașului, conducătorii auto ahtiați după un loc de parcare găsesc aici un refugiu.
Reprezentanții Poliției Locale susțin că sunt cu ochii pe șoferii care parchează pe aleea părculețului de la Catedrala „Sfântul Dumitru“. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au desfășurat și desfășoară periodic, în funcție de situația operativă, acțiuni de depistare și sancționare contravențională a conducătorilor auto care încalcă prevederile legale. În situația aleilor din partea inferioară a părculețului «Sf. Dumitru», vă informăm că echipaje din cadrul Serviciului Circulație s-au deplasat în mod repetat în zona indicată și au constatat că mai multe autovehicule au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, motiv pentru care conducătorii acestora au fost sancționați contravențional conform prevederilor legale, dispunându-se și măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar. De asemenea, în zona la care se face referire acționează și polițiști din cadrul Biroului Poliției Rutiere Craiova“, se arată într-un răspuns transmis GdS de Poliția Locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS