Acasă Local Gorj ISU Gorj, controale în cluburi şi baruri

ISU Gorj, controale în cluburi şi baruri

-

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, alături de poliţie şi jandarmi, au efectuat în ultima perioadă șapte controale în cluburi, baruri şi discoteci din judeţ. Verificările au urmărit respectarea legislaţiei privind normele de prevenire şi stingere a incendiilor. Augustin Malacu, şeful ISU Gorj, a declarat că au fost constatate 20 de abateri de la legislaţie, fiind aplicate șase amenzi în valoare de 9.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate şi 12 avertismente agenţilor economici care desfăşoară activităţi cu public numeros. „Am vizat în special localurile publice unde se strânge foarte multă lume şi pentru care trebuie să existe autorizaţii speciale privind normele pentru situaţii de urgenţă. Am depistat nereguli în multe localuri şi am aplicat şase amenzi şi 12 avertismente“, a spus Augustin Malacu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Verificări şi în supermarketuri

Augustin Malacu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a precizat că ISU a derulat verificări la mall-ul din Târgu Jiu şi la alte supermarketuri din municipiu şi din judeţ. Au fost constatate abateri de la legislaţia privind situaţiile de urgenţă. Au fost aplicate amenzi în valoare de 6.000 de lei. Controalele vor continua şi în perioada următoare, a mai spus Augustin Malacu. „Sunt unităţi comerciale mari, unde trebuie respectate anumite norme privind situaţiile de urgenţă. Nu peste tot am găsit lucrurile în ordine. Şi la acest capitol a trebuit să aplicăm amenzi în valoare de 6.000 de lei şi am lăsat şi mai multe avertismente pentru remedierea deficienţelor. Ne vom întoarce să verificăm dacă au respectat sarcinile trasate sau dacă au eliminat disfuncţionalităţile. Sunt locuri unde vine mult public şi nu trebuie să fie tratat nimic cu lejeritate“, a mai declarat Augustin Malacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Stefanos Tsitsipas: Această finală a fost cu adevărat magnifică

Stefanos Tsitsipas a obţinut duminică cel mai important succes din cariera sa. Acesta s-a impus la Turneul Campionilor, după o finală „magnifică”...