24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProgram normal de lucru la APIA Dolj pe 30 aprilie şi 1 mai

Program normal de lucru la APIA Dolj pe 30 aprilie şi 1 mai

Fermierii doljeni îşi pot solicita subvenţiile pentru acest an şi în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Pentru a veni în sprijinul lor și pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente campaniei 2018, Centrul Judeţean Dolj și centrele locale din subordine vor avea program normal de lucru luni, 30 aprilie, şi marţi, 1 mai. Până în prezent, la nivelul județului Dolj au fost depuse 22.400 de cereri, respectiv 60 la sută din totalul de 37.500.
Data limită de depunere a cererilor unice de plată este 15 mai 2018, iar pentru utilizarea eficientă a timpului de lucru fermierii trebuie să se prezinte la funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) la data și ora la care sunt programați, conform invitaţiei primite. Sprijinul financiar acordat în cadrul schemelor şi măsurilor de plăți derulate de APIA este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
În ceea ce priveşte autorizarea la plată a fermierilor doljeni care au solicitat subvenţii în campania 2017, au intrat în posesia banilor 99,63 la sută dintre cei care au depus cereri, respectiv 37.287 de persoane. Valoarea totală a subvenţiilor plătite de APIA Dolj pentru anul trecut este de 85,55 milioane de euro.
Totodată, având în vedere că termenul limită de depunere a cererilor pentru ajutorul de stat privind motorina utilizată în agricultură aferentă trimestrului întâi din 2018 este data de 30 aprilie 2018, funcţionarii APIA Dolj asigură permanenţa şi la acest serviciu. Aşadar, fermierii pot solicita acest sprijin financiar şi luni, 30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS