Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj

Firma care deţine marca „La Provincia“ deschide pe 7 mai fermele de creştere a puilor. Este vorba de societatea Carmistin, care anul trecut a preluat activele fostei Avicola Târgu Jiu, respectiv AVI instant, cum s-a numit ultima dată. Combinatul pentru creşterea puilor a fost deţinut de doi irakieni, însă fima a început să aibă probleme şi a dat faliment. Activele au fost scoase la vânzare, iar firma de profil Carmistin a decis să le achiziţioneze şi să menţină obiectul de activitate, mai ales că la Târgu Jiu există încă destui lucrători de la fosta Avicola, dornici să revină în câmpul muncii şi care au deja specializările de care noul patron are nevoie pentru a relua activitatea. Investiţia se ridică la mai multe milioane de euro, iar patronii îşi pun mari speranţe că vor obţine profit şi vor menţine locurile de muncă.

600 de angajări

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat că firma Carmistin, care a preluat fosta Avicola Târgu Jiu, va deschide pe 7 mai cele 76 de ferme de creştere a puilor. Pe lângă halele de creştere a puilor s-a investit şi în modernizarea abatorului. „Este una dintre cele mai mari investiţii din ultimii ani în judeţul Gorj şi la Târgu Jiu. Sunt 76 de ferme pentru creşterea puilor şi s-a lucrat într-un ritm extraordinar. A ieşit ceva foarte bun şi se vede că e o companie care ştie ce are de făcut şi cu asta se ocupă. Din fericire au reuşit să reactiveze vechii salariaţi care încă se află în zonă. Aşadar, s-a reuşit obţinerea forţei de muncă necesare pentru punerea în funcțiune a fermelor şi a abatorului complet modernizat“, a declarat Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj. Firma Carmistin a investit şi în 20 de magazine unde vor fi vândute produsele realizate în abatorul de la Târgu Jiu şi nutreţuri de la fabrica din Vâlcea. Primii pui produşi la fermele din municipiu vor ajunge în magazinele firmei în luna iunie.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.