Acasă Local Gorj Turiştii cer redeschiderea Transalpinei

Turiştii cer redeschiderea Transalpinei

-

Zeci de mii de turişti aşteaptă redeschiderea celei mai înalte şosele din ţară, Transalpina. Turişti din ţară şi chiar din străinătate au început să se intereseze la autorităţi când va fi luată decizia redeschiderii traficului rutier pe Transalpina. Şoseaua care face legătura între localitatea Bengeşti-Ciocadia (Gorj) şi Sebeş (Alba), a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit ca DN 67C pe tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului să fie închisă până la 31 martie. Întrucât, la finalul primei luni de primăvară, pe şosea erau cantităţi mari de zăpadă, s-a stabilit că este necesară prelungirea cu încă o lună a restricţiei rutiere pe DN 67C. În prezent, conducătorii auto pot urca pe Transalpina cu autoturismele, însă nu pot trece dincolo de Rânca.

Încă aşteaptă soarele

În ciuda insistenţei turiştilor şi chiar a unora dintre cabanierii din Rânca, drumarii încă nu au luat decizia de a intra cu utilajele după kilometrul 34. Cel puţin în zona de creastă, zăpada are câţiva metri înălţime şi se aşteaptă în continuare o creştere considerabilă a temperaturilor pentru ca Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu să trimită în zonă primele utilaje de deszăpezire. Probleme majore nu ar fi legat de lucrările de deszăpezire pe şosea, ci cu zăpada care va rămâne pe partea cu versantul şi care poate ajunge din nou pe carosabil. De asemenea, nopţile sunt încă destul de reci la Rânca, iar ce se topeşte ziua, cel puţin în zona de creastă, îngheaţă noaptea. Drumarii şi autorităţile judeţene şi-au propus să verifice şi în această săptămână situaţia şoselei. Potrivit conducerii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, în mod cert nu va fi timp ca şoseaua să fie pregătită şi redeschisă pentru minivacanţa de 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

Iohannis: Cel târziu marţi, voi desemna un premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că cel târziu marți va desemna un nou premier. Astăzi vor avea iar loc consultări la Cotroceni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern.