5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevi rămaşi în afara olimpiadei din cauza unui e-mail

Elevi rămaşi în afara olimpiadei din cauza unui e-mail

Opt elevi ai Liceului Teoretic „Tudor Arghezi“ din Craiova nu au putut să participe la Olimpiada de Tehnologia lnformaţiei 2018, pentru clasele IX-XII, care a avut loc pe 21 aprilie, la Colegiul „Ştefan Odobleja“, tocmai din cauza unui e-mail. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţin că din partea liceului unde învaţă copiii nu s-a primit lista cu numele acestora, iar conducerea liceului spune că lista s-a trimis doar pe adresa de e-mail a inspectoarei de specialitate din cadrul ISJ Dolj.

Cei opt elevi ai Liceului Teoretic „Tudor Arghezi“, care ar fi trebuit să îşi arate priceperea la informatică în cadrul olimpiadei, au fost împiedicaţi să facă acest lucru, culmea, chiar de un e-mail, care nu a fost trimis acolo unde ar fi fost indicat. Olimpiada s-a desfăşurat sâmbătă, 21 aprilie, iar elevii s-au trezit sunaţi, vineri seară, de profesoara coordonatoare, care i-a anunţat că nu mai pot merge la olimpiadă pentru că numele lor nu apar pe lista participanţilor. Conducerea liceului susţine că s-a produs o eroare în procesul de înscriere, iar copiii au rămas pe dinafară. „Şefa de catedră a participat la Consiliul Consultativ pe specialitatea informatică şi acolo li s-a spus să transmită listele cu elevii care vor participa la olimpiadă. Aceasta a trimis lista pe e-mail-ul inspectorului de specialitate din ISJ, dar şi pe faxul instituţiei. Apoi am primit o notă telefonică prin care ni s-a spus să transmitem lista cu numele elevilor pe o anumită adresă de e-mail. Profesoara care s-a ocupat de această listă nu a mai trimis pentru că s-a gândit că deja trimisese la inspectorat. Aici s-a produs greşeala. Eu zic că a fost şi un pic de neşansă pentru că inspectoarea de specialitate din ISJ, care trebuia să facă parte din comisie, nu a mai participat pentru că a avut nişte probleme, iar doamna care a fost în comisie nu avea de unde să ştie de lista pe care noi am trimis-o. Noi am aflat vineri seara, am încercat să rezolvăm problema, dar nu s-a mai putut. Totuşi, au fost doi copii care s-au prezentat acolo, dar nu s-a putut să participe. Lor li s-a explicat întreaga problemă şi au înţeles. Eu o să stau de vorbă cu inspectorul de specialitate din ISJ Dolj şi o să vedem ce putem face pentru ca astfel de întâmplări să nu mai aibă loc. De asemenea, o să analizăm problema şi în Consiliul de Administraţie. Acum e prematur să spun dacă se vor lua anumite măsuri“, a declarat Lucian Sândoi, directorul Liceului Teoretic „Tudor Arghezi“.

ISJ: Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ nu a trimis lista elevilor calificați pentru etapa județeană

Reprezentanţii ISJ Dolj nu fac nicio referire la faptul că lista cu numele elevilor s-ar fi putut transmite pe adresa de e-mail a inspectorului de specialitate şi spun că numele viitorilor participanţi ar fi trebuit transmise la o adresă special creată pentru respectivul concurs: „Conform Notei nr. 214/11.04.2018, postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, www.isjdolj.ro, unitatea școlară trebuia să trimită centralizat elevii participanți la Olimpiada de Tehnologia Informației – faza județeană, pe adresa de e-mail dedicată olimpiadei, până pe data de 16.04.2018. Conform verificărilor efectuate de către Comisia județeană de organizare și desfășurare a olimpiadei, pe adresa de e-mail [email protected], Liceul Teoretic «Tudor Arghezi» nu a trimis lista elevilor calificați pentru etapa județeană. Termenul limită de înscriere a fost 16.04.2018, deoarece, conform art. 12 din Regulamentul specific de organizare şi desfăşurare a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, aceștia trebuia înregistrați pe site-ul concursului (www.ciaro.ro) pentru alocarea ID-ului corespunzător fiecărui candidat. Având în vedere că nu a fost primit niciun e-mail pe adresa indicată mai sus din partea Liceului Teoretic «Tudor Arghezi», elevii nu au fost înscriși la faza județeană a olimpiadei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS