6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Număr record de participanţi la Bursa locurilor de muncă

Număr record de participanţi la Bursa locurilor de muncă

-

Bursa locurilor de muncă a pus la dispoziţie peste 1.100 de posturi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a înregistrat un număr record de participanţi la Bursa generală a locurilor de muncă de la Târgu Jiu. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi s-a bucurat de participarea a peste 800 de persoane. Angajatorii au pus la dispoziţie peste 1.100 de locuri de muncă – de asemenea, un record. Alte 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile prin intermediul reţelei Eures, în afara ţării. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj, la Bursa generală a locurilor de muncă găzduită de Complexul Studenţesc Debarcader au fost prezente 71 de firme. „Am avut 71 de angajatori prezenţi, din 200 invitaţi. Au fost disponibile 1.106 locuri de muncă vacante, din care pentru cei cu studii superioare 67. Au participat 820 de persoane. Au fost angajate pe loc 48 şi 435 au fost selectate pentru interviu sau proba de lucru“, a menţionat Chiriac.

Au venit şi deţinuţii

Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, au fost prezenţi la Bursă şi 11 deţinuţi. Aceştia au putut afla unde se pot angaja în momentul în care vor fi liberi. De asemenea, Penitenciarul Târgu Jiu oferă servicii de forţă de muncă. „Au participat şi 11 deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu. Per total, nu am avut niciodată atâţia participanţi prezenţi la o bursă, dar şi atâţia angajatori. Este o participare foarte bună şi din partea cetăţenilor care se află în căutarea unui loc de muncă sau care vor să îşi schimbe locul de muncă. Rămâne să vedem care vor fi rezultatele la interviuri şi la probele practice“, a declarat Romeo Chiriac.

Cea mai mică rată a şomajului

În acelaşi timp, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj anunţă cea mai mică rată a şomajului din ultimele două decenii. Romeo Chiriac a spus că în momentul de faţă rata şomajului a ajuns la 5% şi va continua să scadă, având în vedere organizarea Bursei generale a locurilor de muncă, dar şi faptul că vara se mai angajează sezonieri. Şomajul continuă să scadă şi se înregistrează o rată de 5,01%. Este vorba de 6.816 persoane, din care 2.511 şomeri indemnizaţi. „Este o rată a şomajului cum nu am mai avut de aproape 22 de ani. Asta denotă faptul că lucrurile au început să se mişte la nivelul municipiului, la nivelul judeţului. În primele trei luni au fost încadrate în muncă 1.800 de persoane. Vom depăşi planul de 6.000 de încadrări în muncă. Avem 128 de şomeri absolvenţi de cursuri de formare care au fost angajaţi, unii dintre ei chiar la angajatorii unde şi-au desfăşurat orele de practică. Avem multe programe de formare profesională prin care beneficiarii se pot specializa în meserii care au căutare pe piaţa muncii şi sunt cerute de angajatorii din municipiu şi din judeţ“, a mai spus Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.