10 C
Craiova
miercuri, 3 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Executor judecătoresc, condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare

Executor judecătoresc, condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la șapte ani și patru luni de închisoare un executor judecătoresc din Gorj, acuzat de procurorii DNA de comiterea a zece infracțiuni de abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție din Craiova au reținut că, „în perioada 2008-2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică“, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori“.
Anchetatorii au mai stabilit că, pentru toate aceste operațiuni bancare, inculpatul nu a întocmit nici un fel de documente justificative. Prejudiciul total adus creditorilor implicați în procedurile de executare silită a fost calculat de procurorii DNA la suma de 2.784.944 de lei.
Inculpatul a fost trimis în judecată în noiembrie 2016, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat săptămâna trecută, pe 18 aprilie.
Pentru infracțiunile comise, inculpatul a primit o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare, iar după aplicarea unui spor de un an şi patru luni de închisoare, a fost condamnat la șapte ani şi patru luni de închisoare. În plus, inculpatului i-a fost interzis dreptul de a exercita funcţia de executor judecătoresc pe o perioadă de cinci ani.
Pentru recuperarea prejudiciului din acest dosar, instanța a dispus menținerea sechestrului pus pe mai multe terenuri, spații comerciale și imobile aparținând inculpatului. De asemenea, inculpatul a fost obligat să achite prejudiciul adus părților civile din dosar, printre care se numără Banca Transilvania, CEC Bank și SC Veneto Banca SCPA Italia, dar și mai multe societăți comerciale și persoane fizice. Cea mai mare sumă, de 715.351 de lei, trebuie să o primescă Banca Transilvania. Hotărârea Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din Gorj,...

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră...

ȘTIRI GdS

Cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din Gorj,...

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din județul Gorj sunt blocate în licitații de aproape un an. Este vorba de varianta...

Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ADECCO SRL”

SC ADECCO SRL, cu sediul în Sat Curtișoara, Oraș Bumbești-Jiu, Județul Gorj, derulează, începând cu data de...

O nouă procedură de selecție a membrilor CS din...

Complexul Energetic Oltenia va avea o nouă conducere. Acționarii companiei urmează să aprobe o nouă procedură de selecție a membrilor Consiliului de...

Victorie importantă pentru echipa lui Alex Băluță. Liberec a...

Echipa Slovan Liberec, cu Alexandru Băluță integralist, s-a impus în această seară, în deplasare, în fața formației Jablonec, meciul contând pentru etapa...

Universitatea Craiova își va testa forțele, sâmbătă, cu FC...

Oficialii clubului Universitatea Craiova și cei ai formației FC Viitorul, prima clasată din play-out, să susțină sâmbătă, în Bănie, două partide de...

Gorj: A găsit o sumă de bani pe care...

Polițiștii din Târgu Jiu au fost sesizați, astăzi, de către un bărbat, de 41 de ani, din comuna Mătăsari, că a găsit...