Acasă Local Gorj Încă o fabrică de componente auto la Târgu Jiu

Încă o fabrică de componente auto la Târgu Jiu

-

Primăria Târgu Jiu anunţă sosirea unui mare investitor la Târgu Jiu. Este vorba de o companie care se axează pe producţie şi pe exporturi. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că nu va dezvălui, momentan, numele investitorului, de teamă ca altă primărie din ţară sau din judeţ să nu vină cu o ofertă mai bună pentru societatea respectivă. Primarul susţine că până şi investitorii au ajuns să fie „furaţi“ şi atraşi în alte zone în schimbul unor avantaje. Romanescu a spus că investitorul este aşteptat vineri în municipiul Târgu Jiu. Omul de afaceri doreşte să angajeze 500 de muncitori, având încheiate contracte de livrate pentru următorii 20 de ani. La Târgu Jiu vor fi asamblate anumite produse care vor fi trimise într-o zonă de graniţă pentru a fi exportate.

Mai sunt două fabrici de componente auto

Primarul municipiului Târgu Jiu susţine că autorităţile locale vor oferi toate condiţiile legale pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime. Edilul a spus că este vorba de o firmă de componente auto care livrează întreaga producţie la export şi nu lucrează pentru piaţa auto din România. „Nu vreau să mai dau nume pentru că acum se fură şi investorii pe lângă ce se fură în mod normal. Îl aşteptăm pe investitor vineri seară şi vor sta la discuţii. Îi oferim ceea ce le-am oferit şi celorlalte companii care au venit la Târgu Jiu în zona Rostramo sau în alte locuri. Va beneficia de tot sprijinul pe care i-l putem acorda. Este o firmă foarte mare de componente auto care trimite la export toată producţia şi nu lucrează pentru piaţa internă. Compania are de lămurit două lucruri: forţa de muncă şi cheltuielile de transport până la cea mai apropiată vamă“, a declarat Romanescu. În municipiul Târgu Jiu mai sunt deschise două fabrici de componente auto. Altă fabrică de acest tip se va deschide şi în Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.