Acasă Local Gorj Primăria va administra cea mai mare parcare din oraş

Primăria va administra cea mai mare parcare din oraş

-

Cea mai mare parcare din municipiul Târgu Jiu va reveni în administrarea primăriei şi va fi modernizată cu fonduri de la bugetul local. Parcarea din zona Pieţei Centrale a fost administrată în ultimii ani de o firmă privată. Contractul de concesionare expiră în luna decembrie şi nu va mai fi prelungit. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că a luat decizia respectivă în urma unor discuţii cu locuitorii oraşului. Edilul a mai spus că în perioada următoare vor fi repartizate locurile din parcarea de reşedinţă din zona Super 2000. Toate locurile de parcare din zona Pieţei Centrale vor fi cu plată. Primarul din Târgu Jiu a mai declarat că în parcarea de la Rodna sunt 250 de locuri, care vor fi administrate în mod corespunzător.

E nevoie de mii de locuri de parcare

În prezent, există un proiect care prevede construirea unei parcări cu trei etaje în zona Super 2000. Se aşteaptă acordarea de finanţare pentru proiectul respectiv. O parcare supraterană va putea fi construită şi în zona Rodna, dacă necesarul de locuri de parcare va fi în continuare ridicat. Potrivit lui Marcel Romanescu, pentru terasele din zona Rodna există autorizaţii provizorii. Nu se ia în calcul, deocamdată, eliminarea spaţiilor respective. Dacă va fi construită parcarea din faţa Super 2000, atunci nu vor fi aduse modificări de structură parcării de lângă Piaţa Centrală. La nivelul municipiului Târgu Jiu este nevoie de mii de locuri de parcare. Estimările au ajuns la un necesar de 2.000 de locuri de parcare pentru ca pe străzi să nu mai fie parcate autovehicule. Este vorba măcar de principalele artere rutiere din municipiul Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...