Acasă Local Gorj Salvamontişti contra ciori

Salvamontişti contra ciori

-

Primăria Târgu Jiu va apela din nou la alpiniștii utilitari pentru a reuși să distrugă cuiburile de ciori din Parcul Central. Pe lângă zgomotul infernal produs de miile de păsări, acestea au umplut de excremente aleile din parc, dar și trotuarele din vecinătate, firmele societăţilor comerciale, gardul împrejmuitor și maşinile din parcarea cu plată. Afectată este şi zona unde sunt amplasate Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului. Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, susține că alpiniștii vor fi angajați de primărie să distrugă cuiburile păsărilor pentru a se evita înmulțirea acestora. „Este o problemă de ani buni. Ciorile produc şi zgomot, care este deranjant pentru turişti şi pentru familiile care vin în parcul central. Mai este şi cel de-al doilea aspect, legat de mizeria produsă de păsările respective. Încercăm să eliminăm cât mai multe cuiburi în acestă perioadă“, a spus Marcel Romanescu.
Misiunea alpiniștilor va fi, însă, una dificilă, având în vedere că unii copaci sunt foarte înalți și foarte greu de escaladat. Arborii au crescut foarte mult, mulți dintre aceștia fiind plantaţi în urmă cu peste o sută de ani. Edilul-șef al municipiului susține, însă, că, în cazul în care se vor găsi și alte soluții pentru eliminarea ciorilor din Parcul Central, municipalitatea este dispusă să aloce și fondurile necesare. Turiştii, dar și cetățenii din Târgu Jiu s-au plâns în repetate rânduri de aspectul Parcului Central şi au cerut ca municipalitatea să ia măsuri. „Eliminarea cuiburilor este una dintre soluţii. O să mai vedem ce se poate face după această etapă pentru a le alunga din parcul central. Este un parc extrem de important pentru că adăposteşte câteva din cele mai importante opere brâncuşiene: Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii. Excrementele pot ajunge inclusiv în zona operelor, ceea ce nu este deloc plăcut“, a mai declarat Marcel Romanescu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.