Acasă Local Gorj Primăria mai are de aşteptat până când va prelua Casa de Cultură...

Primăria mai are de aşteptat până când va prelua Casa de Cultură a Sindicatelor

-

Mai durează cel puţin o lună până când autorităţile vor afla dacă pot prelua Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Aceasta a fost scoasă la vânzare din cauza falimentului fundaţiei care o administra. Principalul creditor al fundaţiei este Primăria Târgu Jiu, care are de recuperat suma de 1,8 milioane de lei. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că recent a avut loc o şedinţă a Adunării Creditorilor şi s-a luat act de oferta depusă de municipalitate. Aceasta este de 3,8 milioane de lei. Imobilul a fost scos iniţial la vânzare pentru suma de 8,7 milioane de lei fără TVA. Potrivit edilului din Târgu Jiu, se va aştepta aproximativ o lună pentru a se vedea dacă vor mai apărea şi alte oferte. Lichidatorul judiciar urmează, totodată, să ia act de oferta depusă de primărie şi să decidă dacă o va lua în considerare.
Suma oferită de Primăria Târgu Jiu acoperă integral datoriile fundaţiei, precum şi onorariul pentru lichidatorul Consulting Company, dar va mai rămâne o sumă de bani. Imobilul se află însă într-o stare avansată de degradare şi este nevoie de cel puţin un milion de euro pentru câteva lucrări urgente de reparaţii. Pentru o reabilitare completă şi pentru autorizarea la incendii se are în vedere accesarea de fonduri guvernamentale sau europene nerambursabile. „Există această ofertă clară din partea primăriei şi vedem cum se va pronunţa lichidatorul pe marginea ei. Este o perioadă de aşteptare de o lună, să vedem dacă va mai depune cineva altă ofertă. Dacă nu, sperăm să ajungem la o înţelegere pe oferta depusă de noi şi să preluăm, în sfârşit, Casa de Cultură a Sindicatelor“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.