Acasă Local Gorj IDP nu are altă variantă de supravieţuire decât insolvenţa

IDP nu are altă variantă de supravieţuire decât insolvenţa

-

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că instanţa va decide dacă Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) va intra sau nu în insolvenţă. În opinia lui Cosmin Popescu, doar insolvenţa mai poate salva societatea Consiliului Judeţean Gorj. În momentul de faţă a fost depusă la instanţa de judecată o cerere privind solicitarea de intrare în insolvenţă. Cosmin Popescu este de părere că judecătorul va analiza documentele depuse la dosar şi solicitarea şi va lua o decizie cu privire la intrarea sau nu în insolvenţă a societăţii care se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Dacă judecătorul sindic va aproba cererea se doreşte întocmirea unui plan de reorganizare pe trei ani. Vor fi accesate fonduri pentru plata salariilor restante. De asemenea, se vor întocmi documentaţii pentru participarea la noi licitaţii, în vederea continuării activităţii. În plus, trebuie finalizate lucrările deja contractate.

Nu se ştie dacă vor urma disponibilizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că perioada actuală, care este una dificilă, va fi depăşită. Şi alte firme au avut probleme economice sau chiar au intrat în insolvenţă, după care şi-au revenit din punct de vedere financiar. În prezent se caută soluţii legale pentru ca muncitorii să îşi primească măcar în parte salariile restante. Ulterior, vor fi identificate fonduri pentru plata în continuare a lefurilor. Cosmin Popescu a mai spus că, deocamdată, nu se poate discuta pe tema posibilelor disponibilizări de personal. Acest lucru va fi stabilit sau nu numai după realizarea planului de reorganizare judiciară. „Nu ştim ce va decide instanţa de judecată, dar un plan de reorganizare pe trei ani ar fi cel mai potrivit pentru situaţia actuală a firmei. Ar fi stopate penalităţile la datorii şi se va putea continua activitatea. Se va accesa un fond pentru plata parţială a salariilor către muncitori şi vom vedea care va fi planul pentru plata debitelor. Este o şansă de care Întreprinderea de Drumuri şi Poduri poate să profite şi să îşi revină. Au mai fost şi alte firme în această situaţie şi şi-au revenit din punct de vedere economic“, a spus Cosmin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Firmă de confecţii, somată de ITM să plătească la timp salariile

După ce angajaţii firmei din Calafat au acuzat că nu şi-au încasat de două luni salariile, iar GdS a scris despre situaţia lor disperată, ITM Dolj a dispus un control la fabrica de confecţii. Iată ce măsuri au dispus inspectorii ITM.