Acasă Local Gorj Anchetă la liceu după ce doi băieţi ar fi întreţinut relaţii sexuale

Anchetă la liceu după ce doi băieţi ar fi întreţinut relaţii sexuale

-

Poliţia Gorj a început o anchetă după ce doi elevi în vârstă de 11, respectiv 13 ani de la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia au fost filmaţi în timp ce întreţineau relaţii sexuale, într-o magazie din curtea şcolii, informează Mediafax. Imaginile surprinse de doi colegi au fost postate pe internet.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Andrei Lazăr, a declarat că protagoniştii scenei sunt doi băieţi de 11, respectiv 13 ani, elevi ai Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia.

Minorii au fost filmaţi de alţi doi tineri de 14 ani în timp ce întreţineau relaţii sexuale, într-un depozit de lemne din curtea şcolii, în timpul orelor de curs de la care au lipsit. Ancheta este coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj.
„Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Roşia de Amaradia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi elevi ai liceului din localitate au întreţinut raporturi sexuale în curtea liceului. Actul sexual a fost filmat de către alţi elevi şi publicat pe o reţea de socializare. Poliţiştii au sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Gorj, care a preluat dosarul, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiuni de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă“, a declarat Andrei Lazăr.
Totodată, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a început o anchetă în acest caz.
„A plecat inspectorul de sector acolo. Prima intervenţie de urgenţă a fost solicitarea sprijinului unui consilier psihologic pentru toţi elevii din acel liceu, pentru că, în primul rând, este o dramă. Vor fi şi sancţiuni şcolare, dar copiii trebuie să fie sprijiniţi. Unul dintre copii a fost preluat de Protecţia Copilului deja, pentru că se afla la tatăl lui, iar tatăl nu a făcut dovada că l-a preocupat copilul. Şi cei care au filmat vor fi sancţionaţi, vor fi şi consiliaţi de urgenţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Georgeta Popescu.

Riscă să primească nota 4 la purtare

Ilona Ţiţa, directoarea Liceului Tehnologic din Roşia de Amaradia, a declarat că elevii de clasa a VIII-a riscă să primească media 4 la purtare. Nu vor putea să fie exmatriculaţi din cauza învăţământului obligatoriu.
„Eu am aflat vineri că doi copii de clasa a V-a, în schimbul unui telefon promis şi a două ţigări, au fost în spatele atelierelor şcolare, la ora de matematică, cu alţi trei elevi de clasa a VIII-a, care le-au promis respectivele bunuri. Acolo s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Am văzut acel filmuleţ la o elevă, tot vineri, şi am chemat părinţii celor de clasa a V-a şi a VIII-a. Am anunţat poliţia, Inspectoratul Şcolar. A venit poliţia, au confiscat telefoanele. Am demarat o anchetă internă, să vedem exact ce s-a întâmplat cu personalul de serviciu pe şcoală în ziua respectivă. A fost o doamnă profesoară care îşi face datoria tot timpul. Femeia de serviciu a verificat, de asemenea, curtea şcolii, dar s-au ascuns acolo şi nu au fost observaţi. S-au întrunit consiliile profesorale pe fiecare clasă şi se va întruni consiliul profesoral extraordinar pe şcoală, pentru măsuri împotriva elevilor de clasa a VIII-a. Cei de clasa a V-a vor beneficia de consiliere psihologică. Cei de clasa a VIII-a vor avea media scăzută la purtare. Propunerea este chiar media 4. Cei mici tratează mai mult în joacă tot ce s-a întâmplat. Probabil că nici nu au realizat. În filmuleţ se vede ceva, dar nu îmi dau seama dacă s-a consumat sau nu actul respectiv. Au stat de vorbă cu poliţia, cu cei de la Protecţia Copilului, să vedem ce stabileşte poliţia în urma vizionării filmuleţului. Vor fi luate măsuri de către poliţie şi împotriva celor care au distribuit filmuleţul“, a declarat pentru Gazeta de Sud, Ilona Tiţa, directoarea Liceului Tehnologic de la Roşia de Amaradia.
Primarul din localitate susţine că minorii ar fi mimat un act sexual, după ce colegii mai mari, care i-au filmat, le-ar fi promis mai multe bunuri.
„Este regretabil. Din discuţiile pe care le-am avut cu directoarea, cu părinţii celor care au filmat a reieşit faptul că doar au mimat un act sexual, în baza unor promisiuni. Cei care au filmat le-au făcut o promisiune că, dacă pun în aplicare o astfel de scenă, unul va primi două ţigări, celălalt un telefon. A fost o chestiune mai mult ca o joacă, dar fără să conştientizeze care este efectul. Protagonistul scenei fierbinţi, unul dintre ei, chiar a fost plasat într-un centru de plasament cu o zi înainte de a se afla, probabil s-a întâmplat cu o zi înainte de a fi luat de cei de la protecţie. Tocmai pentru că provine dintr-o familie dezorganizată, copilul dormea pe unde apuca şi am luat hotărârea să îl plasăm într-un centru din localitate“, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

ȘTIRI VIDEO GdS