3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎnjunghiat în noaptea de Înviere

Înjunghiat în noaptea de Înviere

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, joi, printr-o hotărâre definitivă, arestarea preventivă a unui doljean de 21 de ani, din comuna Bârca, acuzat că a înjunghiat de mai multe ori un tânăr de 24 de ani. Scandalul în urma căruia victima a fost rănită grav a avut loc în noaptea de Înviere, în fața unui bar din comuna Goicea.

Tentativă de omor și port de cuțit fără drept. Acestea sunt infracțiunile de care este acuzat Florin Niță, de 21 de ani, din comuna doljeană Bârca.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut că, în noaptea de Înviere, mai multe persoane au mers într-un bar din comuna Goicea, printre care s-a numărat Florin Niță și Viorel Crînguș, de 24 de ani, tot din Bârca. În jurul orei 3.30, între Crînguș și un tânăr din Segarcea a izbucnit o altercație, iar Niță a încercat să-i despartă. De aici a început scandalul între cei doi, iar până la tentativă de omor a fost decât un pas.
„În jurul orei 3.30, persoana vătămată Crînguş Viorel a ieşit din local şi a avut o altercaţie cu alt tânăr din oraşul Segarcea, altercaţie care a fost observată de către inculpatul Niţă Florin, care a intervenit între ei, încercând să aplaneze conflictul. Această atitudine l-a deranjat pe Crînguş Viorel, care a început să se certe cu inculpatul Niţă Florin. Cearta dintre cei doi a degenerat rapid în acte de violenţă, aceştia aplicându-şi reciproc lovituri cu pumnii şi îmbrâncindu-se în parcarea din faţa barului“, au precizat procurorii doljeni în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a inculpatului.
Anchetatorii spun că, în timpul scandalului, Niță l-a înjunghiat de câteva ori pe Crînguș, după care a încercat să scape de cuțit. „La un moment dat, persoana vătămată a aruncat cu o sticlă în direcţia inculpatului, pe care l-a lovit în zona ochiului drept. Inculpatul Niţă Florin a scos un cuţit tip briceag pe care îl avea asupra sa şi i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate în zona toraco-abdominală, după care s-a refugiat în interiorul barului. În acest loc, profitând de neatenţia barmanului, inculpatul a aruncat cuţitul într-un coş de gunoi aflat sub tejgheaua barului“, au mai precizat oamenii legii.

Arestat pentru tentativă de omor

Tânărul înjunghiat a fost dus cu autoturismul unui martor la spital, unde medicii au stabilit că tânărul de 24 de ani prezenta mai multe plăgi la nivelul abdomenului. La rândul lor, medicii legiști au stabilit că leziunile suferite de Crînguș i-au pus viața în pericol.
Cu ocazia cercetărilor, anchetatorii au găsit cuțitul cu care a fost înjunghiată victima în gunoiul care urma să fie aruncat de personalul barului. Florin Niță a fost reținut în cursul zilei de duminică, 8 aprilie, iar a doua zi a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Niţă Florin Cosmin, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 9.04.2018, până la data de 8.05.2018, inclusiv“, se arată în hotărârea instanței.
Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat joi, pe 12 aprilie. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta va fi cercetat în stare de arest peventiv pentru infracțiunile comise. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. Potrivit Codului Penal, tentativa se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea consumată, ale cărei limite se reduc la jumătate. În cazul omorului, pedeapsa este de la 10 la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS