Colegele de clasă au condus-o pe ultimul drum pe Ana Maria

Ana Maria Gheorghiţoaia, eleva în vârstă de zece ani, din Rovinari, moartă de encefalită, a fost condusă joi pe ultimul drum. Părinţii, rudele, prietenii, zeci de colegi de şcoală, profesori şi-au luat adio de la aceasta. Mica interpretă de muzică populară era cunoscută în zonă şi începuse să fie din ce în ce mai apreciată de specialişti. De altfel, aprecierea pentru Ana Maria a fost transpusă joi într-o poezie emoţionantă compusă de colegii de clasă. Fetiţia a decedat la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, cu doar câteva ore înainte de Paşti. Ana Maria Gheorghiţoaia a ajuns la finalul lunii martie la medicul de familie, unde a primit tratament pentru viroză respiratorie.

Medicii nu au mai putut-o salva

Ulterior, starea de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost internată la Spitalul din Rovinari, pentru ca mai apoi să fie transferată la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu. Aici a şi fost pus diagnosticul de encefalită. Micuţa a intrat în comă şi s-a decis transferul de urgenţă la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală. Nici medicii din Bucureşti nu au putut-o salva pe fetiţa care se prefigura o viitoare stea a muzicii populare gorjeneşti. Micuţa apucase să înregistreze şi un videoclip în care interpretează o melodie populară. Talentul fetei a fost recompensat şi cu premii la festivaluri de profil.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.