Alertă de gradul zero în Mehedinţi, după ce un petrolier sub pavilion bosniac a luat foc, ieri, în ecluza de la Porţile de Fier I. Zeci de forţe de intervenţie de la ISU Mehedinţi au fost trimise imediat în zonă, având în vedere pericolul uriaş. Incendiul se manifesta la o navă care transporta petrol, în ecluza celei mai mari hidrocentrale româneşti.
Echipajul navei a reuşit să stingă focul înainte de sosirea forţelor de intervenţie, iar acestea nu au mai avut decât de evaluat situaţia.
Alerta s-a dat în jurul orei 15.30, când pompierii au fost direcţionați către locul intervenţiei. Anunţul la 112 a fost că în ecluza barajului, la bordul unui petrolier bosniac care se deplasa către Ucraina, a izbucnit un incendiu. Nu au existat scurgeri de combustibil și nici pericol de poluare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.