-0.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 ianuarie, 2020
Acasă Local Dolj Poliția Locală a pus gând rău teraselor amplasate ilegal pe domeniul public

Poliția Locală a pus gând rău teraselor amplasate ilegal pe domeniul public

-

Unii comercianți și-au deschis terasele, mai ales cei din Centrul Istoric al Craiovei, și își îmbie clienții să bea o cafea sau un suc sub razele călduțe ale soarelui. Numai că, până la acest moment, ca să fie cu afacerea în legalitate, comercianții sunt obligați să parcurgă anumiți pași. În caz contrar, aceștia riscă sancțiuni conform art. 28 și art. 29 din HCL nr. 846/2013, și anume, amendă contravențională de la 5.000 la 10.000 de lei pentru „ocuparea domeniului public sau privat al Municipiului Craiova fără autorizație sau acord de amplasare emis de Primăria Municipiului Craiova“ și amendă contravențională de la 3.000 la 5.000 lei pentru „nerespectarea amplasamentului, a suprafeței autorizate, utilizarea altui tip de mobilier decât cel prevăzut în Regulamentul local privind condițiile de amplasare a construcțiilor cu caracter provizoriu pentru desfășurarea activităților de comerț stradal“.
Poliția Locală îi avertizează pe comercianți că, în cazul în care intenționează să amenajeze terase, trebuie să dețină acordul pentru ocuparea domeniului public. „Având în vedere că în perioada următoare se vor amenaja terase sezoniere de alimentație publică, în temeiul prevederilor Legii nr. 155/2010 republicată – a Poliției Locale, coroborate cu dispozițiile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 846/2013 – pentru aprobarea Regulamentului local privind condițiile de amplasare a construcțiilor cu caracter provizoriu pentru desfășurarea activităților de comerț stradal pe raza Municipiului Craiova, Poliția Locală reamintește agenților economici că, în cazul în care intenționează să amenajeze terasă sezonieră pe amplasamente ce aparțin în proprietate publică/privată a municipiului Craiova, au obligația să dețină acordul pentru ocuparea domeniului public pentru amplasarea de mobilier în vederea funcționării ca terasă sezonieră, amenajată în fața punctului de lucru. Menționăm că acordul pentru ocuparea domeniului public se obține în mod obligatoriu anterior amenajării acestor terase sezoniere și este emis de către primărie. De asemenea, precizăm că nerespectarea suprafeței, perioadei de timp pentru care a fost emis, precum și a celorlalte condiții impuse prin respectivul acord (menținerea curățeniei în zonă, respectarea liniștii publice, asigurarea unui colț de cultură în perimetrul terasei, inscripționarea și culoarea umbrelelor, neafectarea circulației pietonale), atrag după sine răspunderea contravențională și complementară prevăzută de actele normative în vigoare, precum și încetarea respectivului acord“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Preşedintele Ucrainei respinge demisia premierului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins vineri seară demisia prezentată dimineaţă de prim-ministrul Oleksiy Honcharuk. Acesta îşi depusese demisia în urma publicării...