8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările la varianta ocolitoare rămân abandonate

Lucrările la varianta ocolitoare rămân abandonate

Cu toate că vremea este bună şi nu a mai plouat, lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt în continuare sub semnul întrebării. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost înterupt anul trecut din motive care nu au fost făcute publice oficial. S-a venit cu mai multe variante din partea autorităţilor locale sau din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. În timp ce autorităţile locale, în frunte cu primarul Marcel Romanescu, au avansat ideea lipsei de finanţare, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova au anunţat că Primăria Târgu Jiu nu s-a implicat aşa cum ar fi trebuit în realizarea planurilor parcelare. Cert este că de acum doi ani s-a început executarea lucrărilor, iar culoarul şoselei era bine cunoscut.

Mai multe explicaţii

Au mai fost probleme în privinţa blocării lucrărilor în zona Amaradiei, însă este vorba doar de un punct şi nu de întreaga şosea ocolitoare. Cert este că nimeni nu poate spune cu exactitate când va fi reluată activitatea firmelor de construcţii, deşi vremea este favorabilă. Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că există fondurile necesare şi nu ar fi impedimente din acest punct de vedere şi a avansat ideea că una din firme ar fi nemulţumită de contract. Cert este că, indiferent de explicaţii, în momentul de faţă nu se lucrează. Potrivit autorităţilor, lucrările ar fi gata în procent de doar 40%, iar o parte din construcţiile executate au început să se degradeze din cauza intemperiilor.

Lucrările stagnează de anul trecut

Licitaţia pentru lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost câștigată de firma italiană COLLINI LAVORI. Valoarea contractului este de 151.211.642 de lei fără TVA. Lungimea şoselei este de 21 km. Perioada de execuţie era de 24 de luni. Potrivit contractului, varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie recepţionată în luna octombrie a anului 2016. Centura ocolitoare a municipiului va fi construită pe DN 66, care traversează Târgu Jiu de la sud la nord, precum şi pe drumul naţional secundar DN 67D. Proiectul presupune realizarea unei variante de ocolire atât prin estul oraşului, cât şi prin vestul acestuia: varianta est (cei mai mulți kilometri de centură) va asigura legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN 66), Râmnicu Vâlcea (DN 67) şi Petroşani (DN 66) și are o lungime de 14,9 km. Varianta vest asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN 66), Drobeta Turnu Severin (DN 67) și Băile Herculane (DN 67D) și are o lungime de 5 km. În proiect sunt cuprinse lucrări de amploare, precum poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS