5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în următoarele două săptămâni (9 – 22 aprilie) vremea va fi în general caldă, însă şi cu variaţii termice începând din 15-16 aprilie până spre finalul intervalului, asociate cu precipitaţii pe arii extinse.

În Oltenia, valorile termice diurne vor continua să crească uşor până în data de 12 aprilie, astfel că media regională va fi de 22 de grade, însă după această dată vor reveni la valori de 20 de grade în data de 14 aprilie, apoi vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire uşoară. Minimele nocturne vor avea mici variaţii în primele zile când vor avea o medie de 6 – 8 grade, însă în intervalul 11 – 13 aprilie vor fi în creştere, spre 8 – 10 grade. Până în 17 aprilie vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la finalul intervalului, la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în primele zile din interval, însă după data de 11 aprilie aceasta va fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

La munte, vremea va fi caldă în intervalul 9 – 12 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime se va situa între 12 şi 14 grade, iar a celor minime între 2 şi 4 grade. După acest interval valorile termice vor fi în scădere treptată până în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4 – 5 grade spre valori de la -2 la zero grade. Ulterior, vor marca o creştere uşoară, astfel că spre finalul intervalului valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a zero grade. Până în data de 13 aprilie precipitaţiile se vor semnala doar sporadic, pe spaţii restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ. În intervalul 13 – 22 aprilie acestea se vor manifesta cu o frecvenţă mai mare şi, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie şi mai însemnate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS