12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn copil are nevoie de ajutor după o operaţie pe creier

Un copil are nevoie de ajutor după o operaţie pe creier

Sărbătorile Pascale sunt, pentru majoritatea oamenilor, prilej de bucurie, însă pentru soţii Truţă din Slatina nu prea mai există momente de fericire de când au aflat că Andrei, fiul lor de doar opt ani, suferă de o boală cruntă. De mai bine de un an se luptă pentru ca el să redevină un copil plin de viaţă, cum era înainte, alături de fratele lui geamăn.

După nenumărate drumuri la medici şi numeroase controale, părinţii lui Andrei aveau să afle, în primăvara anului trecut, că micuţul are o tumoare pe creier. Vestea cumplită i-a cutremurat, dar au hotărât să lupte cu toate puterile pentru a-şi ţine copilul în viaţă. Şi până acum au reuşit. Drumul e foarte greu și nimeni nu le garantează vindecarea completă. „Pe când Andrei avea șapte ani, a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Ne-a dat de gândit faptul că nu mai mergea drept. Am observat acest lucru atunci când îl duceam la şcoală şi îi ţineam de mână pe el şi pe fratele lui şi vedeam diferenţa între ei. Acest lucru se întâmpla în noiembrie 2016. Am mers la pediatru, care ne-a spus că poate fi de la o răceală puternică sau de la faptul că are organismul slăbit. După câteva luni, am mers din nou şi ne-a recomandat să-i facem un control la ortopedie. Acolo ni s-a spus că nu are nimic ortopedic, apoi ne-au trimis la neurologie. La neuorlogie ne-au zis că nu are nimic şi că să ne ducem din nou la ortopedie. Am ajuns la un ortoped din Bucureşti, la Spitalul «Vasile Alexandrescu», care l-a controlat şi ne-a asigurat că nu are nimic, apoi ne-a sfătuit să mergem încă o dată la neurolog. În final, ni s-a recomandat un RMN, iar în urma acestuia ni s-a confirmat clar că are tumoare cerebrală. A urmat un nou drum la Bucureşti, la Spitalul «Marie Curie», unde Andrei a fost operat, pe 29 martie 2017, pentru că tumoarea ajunsese la cinci centimentri pe cinci. În timpul operaţiei am trăit un calvar pentru că a durat 12 ore şi nu ştiam ce se va întâmpla cu el. Pentru noi e cu atât mai greu cu cât copiii sunt gemeni și simt dacă i se întâmplă ceva unuia dintre ei. De exemplu, în timpul operaţiei lui Andrei, fratele lui a rămas acasă, la Slatina, şi în ziua respectivă a ţipat tot timpul şi era foarte supărat, fără nici un fel de motiv“, a declarat Mihaela Truţă, mama lui Andrei.

Îşi doreşte să meargă la şcoală, ca fratele lui

După operaţia de anul trecut, Andrei are acum nevoie de susţinere pentru continuarea tratamentului şi terapiilor. Mama trebuie să fie întotdeauna alături de el, are nevoie de îngrijire sporită şi de o alimentaţie specială. „După operaţie am avut probleme foarte mari cu el. Nu mai mergea deloc, nu mai putea să vorbească, făcuse tetrapareză. A făcut deja, până acum, două cure de citostatice, iar pe 10 aprilie plecăm din nou la Bucureşti pentru încă o cură. Pe 30 martie am refăcut RMN-ul şi ni s-a spus că i-a rămas ceva exact pe trunchiul cerebral, deci nu e chiar bine. Există pericolul să se refacă tumoarea pentru că el a avut o tumoare malignă, de gradul patru, adică cea mai agresivă. Are nevoie întotdeauna de atenţie şi de o alimentaţie specială. Este foarte supărat că nu poate să meargă la şcoală ca fratele lui geamăn. Andrei face cursuri acasă. Este enorm de greu pentru noi, dar nu vrem să renunţăm la niciun tratament care îi face bine. Mie, din păcate, mi s-a suspendat contractul de muncă. Oricum, trebuie să stau acasă cu Andrei, pentru că nu am cum să îl las singur. A fost groaznic să aflăm diagnosticul lui, dar medicii ne-au spus să nu plângem pentru că el simte. Acum urmează cura de citostatice şi trebuie să facă multă kinetoterapie pentru că nu poate să meargă singur“, a mai spus mama micuţului.

CINE VREA SĂ AJUTE

Oamenii care vor să fie alături de Andrei pentru a-l ajuta să aibă parte de tratamentele necesare pot dona orice sumă de bani în contul RO15RNCB0701081751630002, deschis pe numele Truţă Mihaela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS