Acasă Local Gorj ITM a depistat nereguli în mai multe instituţii publice

ITM a depistat nereguli în mai multe instituţii publice

-

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, 17 persoane care prestau activitate la mai multe instituţii publice din judeţ pentru care angajatorii nu au îndeplinit toate obligaţiile legale în privinţa derulării contractelor individuale de muncă. Este vorba de primăriile Ţicleni, Arcani şi Leleşti. Principala neconformitate constatată a fost netransmiterea în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, Revisal, a modificărilor raporturilor de muncă dintre angajator şi angajat în intervalul de timp stabilit de către legislaţia muncii. Tot în perioada amintită, în urma unui control efectuat în oraşul Rovinari, la un café-bar, inspectorii de muncă au identificat o persoană care presta activitate fără a avea încheiat cu angajatorul contract individual de muncă. În acest caz, a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei. Totalul amenzilor aplicate de către Compartimentul Control Relaţii de Muncă a însumat 52.000 de lei, la care se adaugă sancţiuni de 3.500 de lei aplicate de către inspectorii de muncă.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.