8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoar patru spații autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor

Doar patru spații autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor

În județul Olt, cu doar câteva zile înainte de Paște, numărul solicitărilor adresate de primării Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru autorizarea temporară a spațiilor de sacrificare a mieilor este redus.

Vor funcționa, legal, doar patru puncte de sacrificare, aceleași de anul trecut. Un punct a fost autorizat în Slatina, în zona fostului abator Strehareți, altul în târgul de săptămână de la Osica de Sus și câte unul în piețele agroalimentare din Balș și Drăgănești-Olt. În târgul de săptămână de la Osica de Sus s-au tăiat miei și duminică, 1 aprilie, și se vor mai tăia sâmbătă, 7 aprilie, în timp ce în Slatina, Drăgănești-Olt și Balș autorizația s-a dat pentru perioada 5-7 aprilie. Orașele Caracal și Corabia nu au astfel de spații, cel mai probabil carnea de miel aici comercializându-se prin magazinele specializate.
„În aceste spații avizate temporar, sacrificarea se face numai la cererea directă a consumatorilor, iar carnea de miel rezultată se comercializează numai direct solicitantului și numai după efectuarea examenului de către medicii veterinari prezenți în acele obiective, neputând fi livrată unităților din domeniul alimentației înregistrate/autorizate sanitar-veterinar“, a precizat purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, dr. Venera Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS