7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFotbalist judecat pentru un jaf cu pistol de jucărie

Fotbalist judecat pentru un jaf cu pistol de jucărie

Tânărul de 24 de ani a fost reținut pe 3 martie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr de 24 de ani, legitimat la o echipă de fotbal din Liga a V-a, acuzat că a jefuit o casă de pariuri din centrul municipiului cu ajutorul unui pistol de jucărie.

Cercetările în acest dosar au fost începute de anchetatori pe 2 martie, după ce angajata unei case de pariuri de pe strada Calea București, zona Complexul Unirea, a sunat la 112 și a sesizat faptul că fost victima unei tâlhării. Mai exact, femeia a explicat că un bărbat a intrat în agenție și, sub amenințarea unui pistol, i-a cerut banii încasați, după care a fugit. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, echipa de polițiști care a mers la fața locului a stabilit că bărbatul a reușit să fugă cu peste 7.000 de lei, dar și că angajata agenției de pariuri nu a fost rănită.
După ce au ridicat imaginile surprinse de camerele video, polițiștii au stabilit că jaful a fost comis de un bărbat care purta o șapcă și nu avea fața acoperită. Anchetatorii au început cercetările, iar o zi mai târziu au reușit să dea de urma principalului suspect. Este vorba de Mădălin Boerică, de 24 de ani, din Craiova, legitimat la o echipă de fotbal din Liga a V-a. Potrivit unor surse GdS, Boerică a jucat numai câteva meciuri în sezonul 2016/2017, după care a plecat la muncă în străinătate. Pe pagina de internet a Asociaței Județene de Fotbal Dolj, Mădălin Boerică încă figurează ca făcând parte din lotul echipei respective.
Tânărul de 24 de ani a fost ridicat de oamenii legii, care au făcut și o percheziție la domiciliul acestuia. În urma percheziției, polițiștii au găsit pistolul cu care a fost amenințată angajata casei de pariuri, dar și o pereche de mănuși purtate de tânăr în momentul jafului și cei peste 7.000 de lei. Ulterior, polițiștii au stabilit că arma era, de fapt, un pistol de jucărie. „În urma percheziției, polițiștii au găsit pistolul folosit în comiterea infracțiunii. Este vorba de un pistol neletal, din categoria celor nesupuse autorizării. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate“, au precizat polițiștii doljeni. În fața oamenilor legii, tânărul a recunoscut comiterea faptei și a explicat că a făcut acest lucru pentru că avea nevoie de bani. După ce a fost audiat, Mădălin Boerică a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 3 martie a fost arestat preventiv.

Trimis în judecată pentru tâlhărie calificată

Procurorii craioveni au încheiat destul de repede cercetările în acest dosar, așa că pe 21 martie au și dispus trimiterea în judecată a inculpatului. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reținut că, „în noaptea de 2 spre 3 martie, orele 22.30, prin întrebuințarea de amenințări cu un pistol de jucărie, inculpatul a deposedat persoana vătămată, casier la o agenție de pariuri sportive din municipiul Craiova, de suma de 7.349 de lei“.
Mădălin Boerică a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Casiera casei de pariuri este parte vătămată în acest dosar penal. Ulterior, pe 22 martie, Judecătoria Craiova a menținut măsura arestării preventive dispusă față de inculpat. În aceeași ședință de judecată, instanța a respins o cerere formulată de avocatul din oficiu al inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Hotărârea judecătoriei a fost contestată de inculpat, iar joi, pe 29 martie, Tribunalul Dolj s-a pronunțat. Instanța a respins acțiunea inculpatului, așa că acesta rămâne în continuare în arest. „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Boerică Mădălin împotriva încheierii din data de 22.03.2018, pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS