16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHaideți cu repararea străzilor!

Haideți cu repararea străzilor!

După o perioadă cu vreme potrivnică, în care s-a mai încercat, pe ici pe colo, câte o plombare, ar fi timpul ca autoritățile locale din Bănie să dea startul asfaltării străzilor din oraș, acum când vremea permite acest lucru. Nu de alta, dar gropile s-au înmulțit vizibil, multe drumuri având nevoie de reparații capitale.

Tot mai mulți craioveni se plâng de gropile care au apărut pe străzile din oraș, unele dintre ele devenind chiar un pericol pentru participanții la trafic. Autoritățile locale au demarat, la un moment dat, o acțiune de plombare a gropilor din carosabil apărute după iarnă, dar planurile „asfaltatorilor“ au fost date peste cap de ninsoarea din primăvară, care a făcut ca și reparațiile anterioare să se ducă pe apa sâmbetei. Unele gropi au reapărut, după ce mixtura stocabilă folosită la astuparea lor s-a „evaporat“, altele s-au transformat în cratere, iar altele sunt pe cale să devină o problemă pentru șoferi. Și nu sunt deloc puține.
Una dintre zonele de unde GdS a primit sesizări din partea craiovenilor este Bariera Vâlcii. De altfel, pe strada Bariera Vâlcii întâlnești „capcane“ încă de la intrare. Chiar în intersecția cu bulevardul Dacia s-a format un crater după ce două plăci de beton care formează partea carosabilă a bulevardului s-au lăsat serios. Aici a existat, anul trecut, o intervenție a Companiei de Apă, cea care a turnat și betonul respectiv și care ar trebui să refacă lucrarea. Și porțiunea de drum de sub pasajul de cale ferată are nevoie de reparații. Aici se formează frecvent gropi, care dau bătăi de cap șoferilor, drumul fiind defectuos până când se unește cu partea modernizată a străzii Bariera Vâlcii.

„Nici morții nu-i mai putem duce la cimitir din cauza gropilor“

Nemulțumirile se intensifică pe măsură ce intri pe strada Viilor și dai în zona neasfaltată a cartierului Bariera Vâlcii. De altfel, primele gropi te întâmpină de cum se termină asfaltul turnat anul trecut și începe partea pietruită a străzii Viilor. De aici începe și dezastrul, pentru că toate străzile din împrejurimi arată la fel: ca după bombardament. „Începem azi cu prima sesizare: strada Trotușului. Să vedem cât durează până nu îmi mai rup mașina în gropile de aici“, este mesajul primit ieri de la un cititor GdS. La fața locului, nemulțumirile au continuat. „Trăim aici ca în lumea a treia. Ne rupem mașinile prin hârtoapele astea. Nu și-a mai adus nimeni din primărie aminte de noi. Nici taxiurile nu mai intră pe străzile ăstea. Și impozite plătim ca toți ceilalți cetățeni ai Craiovei“, a spus un localnic. „Vedeți pe ce străzi stăm? Și la mine la țară arată mai bine. Și mai sunt și asfaltate. Vreți să vă mai spun ceva? Nici morții nu-i mai putem duce la cimitir din cauza gropilor. Sar din coșciug de la atâtea hopuri. Așa am ajuns“, a adăugat alt craiovean de pe strada Trotușului.
Problema este că situația nu s-ar schimba în viitorul apropiat, pentru că nici strada Trotușului, nici altele adiacente nu apar pe lista cu drumurile pe care se vor efectua reparații în 2018. Și nici pe lista cu străzile propuse pentru modernizare în următorii patru ani. Pe lista cu reparațiile figurează „strada Bariera Vâlcii, tronson cuprins între strada Toamnei și bulevardul Dacia“, dar descrierea se referă doar la porțiunea de sub pasajul de cale ferată, până după intersecția cu strada Viilor, cea care nu a fost prinsă în proiectul de modernizare a străzii Bariera Vâlcii, finalizat în 2016. Aici ar urma să se intervină în scurt timp, potrivit unui reprezentant al municipalității. Tot acesta a mai menționat că în plan pentru asfaltare ar intra, totuși, și unele străzi din zona Viilor – Trotușului, chiar dacă ele nu au fost trecute pe lista inițială.
În ceea ce privește asfaltul lăsat de pe bulevardul Decebal, chiar în zona unde a existat acel sens giratoriu provizoriu, reprezentanții primăriei susțin că s-a trimis o notificare către Compania de Apă pentru remedierea situației. Aceasta ar uma să toarne, pentru moment, un strat de asfalt în acel loc, pentru aducerea la nivel a drumului, urmând ca în perioada de vară, când traficul va fi mai liber, să aibă loc o intervenție mai amplă care să cuprindă și schimbarea unor țevi din subteran, cauza acestei lăsări de teren.
Ar fi, totuși, timpul ca autoritățile locale din Bănie să dea startul asfaltării străzilor din oraș, acum când vremea permite acest lucru. Nu de alta, dar gropile se înmulțesc pe zi ce trece!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS