14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina este la trei metri sub zăpadă

Transalpina este la trei metri sub zăpadă

Transalpina este în prezent la peste trei metri sub zăpada viscolită, în anumite zone. Potrivit drumarilor, pe anumite porţiuni, stratul de zăpadă trece şi de trei metri. Au verificat mai mulţi turişti care au trecut prin zona Cărbunele cu snowmobilul şi au constatat că nu mai există căsuţele folosite în sezonul de vară de către comercianţi pentru a vinde produsele tradiţionale specifice zonei. Iniţial au crezut că nu s-au orientat cum trebuie şi nu se mai află pe Transalpina, numai că au realizat că zăpada viscolită a acoperit cu totul construcţiile respective şi se află chiar pe acoperiş. Pe tronsonul respectiv, stratul de zăpadă depăşeşte cu mult trei metri, dacă a trecut de acoperişul căsuţelor.
Cabanierii din Rânca au început să fie şi ei nemulţumiţi de faptul că prelungirea sezonului de iarnă în staţiune îi ţine la distanţă pe turişti. Este vorba de cei care obişnuiau să urce în staţiune cu prilejul Sărbătorilor Pascale. Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a declarat că foarte puţini turiști şi-au mai făcut rezervări pentru Paşti: „Altă dată ne uitam lung după zăpadă. Pe la jumătatea lunii martie se cam ducea toată. Mai ningea câte puţin, dar nu mai avea putere. Acum este mai multă zăpadă decât la debutul sezonului de schi. Se poate schia peste tot. Nu ştiu ce să mai spun… Unii poate preferă să se ducă în Alpi, decât să rămână să schieze acasă, alţii au alte planuri“.
Constantin Pănescu a declarat că anul acesta numărul camerelor rezervate este extrem de mic. Dacă anul trecut, cu trei săptămâni înainte de Paşti erau 70% din camere rezervate, adică peste 5.000 de locuri, acum abia dacă se ajunge la 5%, puţin petse 100 – 150 de camere rezervate. Cabanierii sunt nemulţumiţi. „S-o fi săturat lumea de zăpadă. Ne apropiem de 1 aprilie şi este încă zăpadă ca în plină iarnă. Dacă acum sunt 5% locurile rezervate pentru Paşti este bine. Adică 150 de camere din 5.000 este aproape nesemnificativ. Poate o să mai apară rezervări în următoarele zile“, a mai declarat Constantin Pănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS