10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO dă în judecată BVA Coal şi cere plata unor penalităţi la contractul de export cărbune în Serbia

CEO dă în judecată BVA Coal şi cere plata unor penalităţi la contractul de export cărbune în Serbia

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va da în judecată firma BVA Coal din Constanţa pentru a recupera peste 9,9 milioane de lei. Suma respectivă ar reprezenta penalităţi de întârziere pentru neîndeplinirea contractului de export cărbune în Serbia, din 19.12.2014. CEO se obliga să furnizeze cărbune de o anumită granulaţie către firma din Constanţa. Este vorba de o cantitate de cărbune de 1,2 milioane de tone. Valoarea contractului a fost de 15,6 milioane de euro. Pentru că firma nu ar fi respectat contractul, adică nu a achitat în avans şi nu a preluat 5.000 de tone de cărbune pe zi, CEO a decis rezilierea contractului şi reţinerea garanţiei de bună execuţie, de 3,4 milioane de lei. Totodată, au fost calculate penalităţi de întârziere de 9.973.811 de lei, din cauza neîndeplinirii clauzelor contractului.

Au pierdut procesul

Acţiunea Complexului Energetic Oltenia de a da în judecată firma din Constanţa în cazul exportului de cărbune în Serbia nu este întâmplătoare. Recent, BVA Coal a reuşit să obţină la Tribunalul Gorj un verdict favorabil în ceea ce priveşte încasarea garanţiei de bună execuţie. Magistraţii au stabilit că BVA Coal s-a achitat în mod corespunzător de sarcinile din contract. Decizia Tribunalului Gorj poate fi contestată de Complexul Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS