Acasă Local Dolj Capotescu mai stă 30 de zile în arest preventiv

Capotescu mai stă 30 de zile în arest preventiv

-

Trei dintre inculpații din acest dosar au fost ridicați
pe 5 aprilie 2017, în urma unor percheziții făcute de ofițerii BCCO Craiova la cererea procurorilor DIICOT

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să prelungească cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele craioveanului Laurențiu Capotescu (zis Pătatu) încă de la începutul lunii aprilie 2017, într-un dosar în care este acuzat de procurorii DIICOT de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Trei inculpați din acest dosar, Laurențiu Capotescu și doi fini ai săi, Cristian Bulacu şi Alin Florescu, au fost arestați preventiv la începutul lunii aprilie 2017, la cererea procurorilor DIICOT din Craiova. Anchetatorii au reținut că, între anii 2014-2017, inculpații au racolat mai multe tinere și minore într-un club din Craiova, profitând de „naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei și starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, și aflate în situație conflictuală cu familia“. Tinerelor le erau promise locuri de muncă în străinătate, însă odată ajunse acolo erau amenințate și obligate să se prostitueze, au explicat procurorii. Aceștia din urmă au mai reținut că o parte din tinerele racolate în Craiova au fost constrânse să se prostitueze în Spania. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpați să se prostitueze, în condițiile în care nu cunoșteau limba și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară la momentul în care își dădeau seama de situația reală. Atunci când victimele își exprimau dorința de a rupe legătura cu inculpații, aceștia le amenințau, folosindu-se și de relația pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu, care intervenea cu amenințări, uneori personal, în demersul celorlalți doi inculpați, în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai explicat anchetatorii. Cei trei inculpați ar fi avut o colaborare „optimă, strânsă și constantă“ în activitatea infracțională pentru că Laurențiu Capotescu este nașul inculpaților Cristian Bulacu și Alin Florescu, după cum au mai precizat procurorii DIICOT. Cei trei au fost arestați preventiv pe 6 aprilie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în iulie au fost trimiși în judecată alături de alți zece inculpați. Ulterior, Bulacu și Florescu au fost eliberați din arest, însă Laurențiu Capotescu nu a reușit să-i convingă pe judecători că poate fi judecat în stare de libertate.
Marți, pe 20 martie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească cu alte 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Capotescu pe 6 aprilie 2017. „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Capotescu Gheorghe Laurenţiu prin încheierea nr. 96/6.04.2017 a Tribunalului Dolj“, se arată în hotărârea instanței, care poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Condamnat pentru infracțiuni cu carduri de credit

Același Laurențiu Capotescu a mai fost arestat preventiv în mai 2011, într-un dosar în care a fost acuzat de fabricarea ori deţinerea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi acces fără drept la un sistem informatic. Capotescu a fost eliberat din arest în ianuarie 2012, iar octombrie, același an, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție. A stat după gratii până în mai 2013, când a fost eliberat condiționat printr-o hotărâre a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Ulterior, în martie 2017, Tribunalul Dolj a admis o cerere de reabilitare formulată de Laurențiu Capotescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...