Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea a anunţat că în orașul Berbești, în urma excesului de umiditate din ultima perioadă, s-au reactivat două alunecări de teren. Astfel, în satul Valea Mare, cătun Amzulești, alunecarea de teren pune în pericol drumul de interes local ce deserveşte un număr de șapte gospodării. De asemenea, în satul Dealu Aluniș – punct „La Bala“ – alunecarea de teren a afectat drumul care deserveşte 28 de gospodării. O comisie de specialişti din cadrul CJSU Vâlcea s-a deplasat la faţa locului şi au fost dispuse măsurile necesare pentru stabilizarea zonelor afectate.
În comuna Bărbătești, pe DN 67, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului national pe o lungime de aproximativ 40 de metri liniari, unde o alunecare de teren a antrenat parţial platforma drumului, circulaţia desfăşurându-se alternativ pe un singur sens. În perioada următoare, administratorul drumului va întocmi documentaţia tehnică necesară executării lucrărilor de stabilizare a zonei afectate.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.