Polițiștii locali din Slatina au identificat aproape 90 de proprietari de mașini în stare avansată de uzură, abandonate pe domeniul public, proprietari din municipiu și din afara localității, cărora le-au înaintat somații.
„Polițiștii locali cu atribuții privind circulația pe drumurile publice au procedat la emiterea și distribuirea a 70 de somații proprietarilor de autovehicule din municipiul Slatina și alte 18 somații către proprietarii de autovehicule cu domiciliul în alte localități, urmând ca după curgerea termenului legal să se procedeze conform legislației în vigoare“, a transmis Poliția Locală Slatina, atrăgând atenția că, în cazul în care proprietarii nu intră în legalitate, amenda pentru cei care nu răspund somației este foarte mare, între 1.000 și 2.000 de lei, amendă care se aplică pentru „refuzul proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului de a se conforma somației primite“.
Proprietarii care nu-și vor ridica singuri mașinile abandonate pe domeniul public vor avea de plătit considerabil pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului. În cazul în care ridicarea o face serviciul specializat al primăriei se aplică o taxă de 200 de lei, dacă se achită în 24 ore, la care se adaugă 50 lei/zi taxa de depozitare, pentru fiecare zi după expirarea celor 24 ore.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.