18.1 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Sătenii din Nadăș au intrat în greva foamei

Sătenii din Nadăș au intrat în greva foamei

-

Trei săteni din Nadăș, județul Arad, au ajuns ieri-dimineață în fața Tribunalului Olt, intrând în greva foamei. Sătenii protestează împotriva unei sentințe pronunțate de Tribunalul Olt la începutul lunii.
Alături de cei trei săteni vor mai veni și alte persoane, lor alăturându-li-se deja două persoane din Slatina, membre ale Asociației Civice Solidaritatea. Cetățenii din Arad protestează împotriva unei sentințe a Tribunalului Olt prin care s-a desființat în parte o decizie favorabilă lor pronunțată de Judecătoria Balș, dispunându-se totodată rejudecarea.
Cei prezenți la Slatina spun că se luptă de peste șapte ani în instanță cu presupuși moștenitori ai unor moșieri, acești moștenitori reușind să capete în proprietate peste 8.400 de hectare din terenul localității Nadăș. Sătenii sunt în situația de a fi evacuați din propriile case, de-a lungul timpului, pe rolul instanțelor fiind puse peste 100 de cauze având ca obiect terenul sătenilor din Nadăș.
În baza unui certificat de moștenitor contestat de procurorii DNA și care a făcut obiectul unui proces de fals în înscrisuri, familia Colțeu i-a pus pe săteni în situația de a plăti chirii pentru a sta în propriile case sau de a pleca din sat, doar 40 de hectare de teren din întreg satul rămânând neretrocedat. Unul dintre sătenii ajunși la Slatina a declarat, de altfel, că șirul lung de procese din 2006 și până acum a făcut ca doi consăteni să-și piardă viața și alți doi să ajungă în cărucior.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.