10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcările noi din Târgu Jiu sunt „în aer“

Parcările noi din Târgu Jiu sunt „în aer“

Aproape toate parcările noi anunţate de municipalitate din Târgu Jiu sunt încă în stadiul de proiect. Din cele şase parcări, totalizând aproape 2.000 de locuri, care au fost anunțate, una singură este gata, cea de la Stadionul Municipal din oraş, care are 300 de locuri. La aceasta, lucrările nu au fost încă recepţionate, prin urmare nu poate să fie folosită. Mai erau în plan două parcări în zona Pieţei Centrale, două pe Calea Eroilor şi una pe strada Geneva. În cazul celei din urmă, Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să achiziţioneze terenul pe care ar fi urmat să fie construită parcarea. Un privat a reuşit să ofere preţul cerut de vânzător şi astfel municipalitatea a rămas fără obiectul muncii. Se mai vehiculează amenajarea unei parcări subterane în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, însă nu este gata nici măcar proiectul.

Parcările de la Complexul „Rodna“ – Piaţa Centrală

Primăria Târgu Jiu încă nu a rezolvat problema parcării din faţa Complexului „Rodna“ din municipiu. Contractul dintre municipalitate şi investitorul privat expiră în luna decembrie a acestui an. Autorităţile au încercat să scoată la licitaţie parcarea respectivă pentru a identifica un investitor dispus să modernizeze parcarea actuală. Aceasta a fost şi propunerea venită din partea Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu. Lucrurile s-au blocat însă în consiliul local şi nu se mai ştie ce soartă va avea parcarea din faţa Pieţei Centrale din municipiul Târgu Jiu. În momentul de faţă, încă este administrată de un agent economic privat. În zona respectivă se doreşte amenajarea unei alte parcări, supraterane, unde să fie amplasate şi spaţii comerciale. Există proiectul, însă nu există finanţarea necesară.

Alte două parcări aşteaptă finanţare

Totodată, se aşteaptă încă primii bani pentru modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu, care prespune amenajarea a două parcări subterane. Autorităţile din Târgu Jiu încă aşteaptă fondurile necesare pentru a demara lucrările de modernizare a Căii Eroilor din Târgu Jiu. Anul trecut se vorbea de deblocarea primelor fonduri pentru începerea modernizării. Este vorba de o primă etapă care vizează pregătirea axei pentru declanşarea lucrărilor propriu-zise. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, într-o primă fază va fi alocată suma de două milioane de euro. Vor fi realizate lucrări de infrastructură generală şi de utilităţi.
Proiectul total are o valoare de peste 40 de milioane de euro şi se va întinde pe mai mulţi ani, în funcţie şi de cât de repede vor fi alocate fondurile de la bugetul central. Cele mai importante obiective care vor fi realizate pe Calea Eroilor sunt două parcări subterane, care vor reda Axei „Brâncuşi“ aspectul pietonal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS