16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGata cu căldura în calorifere ziua!

Gata cu căldura în calorifere ziua!

Craiovenii care sunt racordați la sistemul centralizat al orașului nu vor avea căldură în calorifere între orele 8.00 – 20.00. SC Termo Craiova SRL a decis să restricționeze furnizarea căldurii pe timpul zilei, când temperaturile sunt mai ridicate.
„SC Termo Craiova SRL vă informează că datorită temperaturilor ridicate se oprește furnizarea căldurii între orele 8.00 – 20.00 în municipiul Craiova“, se arată într-un anunț al SC Termo către asociațiile de proprietari din municipiu. Acest lucru este confirmat și de autoritățile locale. „Într-adevăr, Termo furnizează căldură populației doar noaptea. Cei de la Termo ne-au înștiințat că au luat această măsură pentru că temperaturile exterioare au crescut“, a spus viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.
Furnizorul de căldură invocă pentru luarea acestei decizii articolul 117 din HG. nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice. Acesta spune: „Oprirea încălzirii se face după trei zile consecutiv în care temperatura medie a aerului exterior depășește 10 grade Celsius, între orele 18.00 – 6.00“.
Sunt voci în rândul proprietarilor care susțin că decizia furnizorului de căldură încalcă legea, fiindcă, în ciuda încălzirii vremii, în apartamente este totuși frig. „Nu mai avem căldură, ne-am trezit așa. Nu ne-a anunțat nimeni, nimic. În locuință este frig“, a spus un proprietar din blocul 5 din Asociația de proprietari nr. 2 Brazda lui Novac. Președintele asociației spune, la rândul său, că decizia de a furniza căldură populației doar noaptea este a furnizorului de căldură SC Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS