Utilajele nu au intervenit în mod corespunzător pe străzile din oraş

Deszăpezirea laTârgu Jiu în iarna care a trecut din punct de vedere calendaristic a lăsat de dorit pe alocuri. O spune chiar edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta este nemulţumit de modul în care s-a intervenit cu utilajele pe anumite străzi. De asemenea, acest lucru este confirmat chiar de către şefii Serviciului de Gospodărire Comunală din Târgu Jiu. Marcel Romanescu susţine că Edilitara a încercat să se încadreze în bugetul de 1,7 milioane de lei destinat lucrărilor de deszăpezire, dar au existat şi depăşiri. Cu toate acestea, în total nu au fost mai mult de trei săptămâni de iarnă grea. „Este, desigur, o nemulţumire în toată această poveste, acum când putem să tragem unele concluzii. Şi nu o spun eu, ci Serviciul de Gospodărire Comunală, care a confirmat modul defectuos pe alocuri în care s-a intervenit la deszăpezire. Cred că s-a şi depăşit bugetul alocat pentru lucrările de deszăpezire pentru sezonul de iarnă“, a menţionat Marcel Romanescu.

Carosabilul nu ar fi fost afectat prea tare

Potrivit primarului din Târgu Jiu, carosabilul se prezintă în condiţii bune după această iarnă. „Există şi un plus după activitatea de deszăpezire de pe raza municipiului Târgu Jiu şi în localităţile componente. Intervenţia cu material antiderapant a avut în vedere folosirea unei cantităţi cât mai reduse de sare şi astfel nu s-au produs pagube majore la suprafaţa carosabilului, deci vor fi cheltuite mai puţine fonduri cu lucrările de reparaţii şi plombare“, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.