Scandal cu repetiție din cauza gazelorLocatarii din blocul G8 din cartierul craiovean Brazda lui Novac stau de patru zile fără gaze la bucătărie, fără posibilitatea să-și pregătească hrana sau măcar un ceai. Ei spun că de vină pentru oprirea gazelor la toate cele 176 de garsoniere ar fi un vecin, cel de la apartamentul 4, care a manevrat greșit canela de la conducta de gaze. La fel de vinovați, spun locatarii, sunt și cei de la asociația de proprietari, care nu se grăbesc să remedieze situația. Din acest motiv, toți proprietarii sunt revoltați și cer plecarea președintelui și administratoarei. „Stăm de patru zile fără gaze la aragaz din cauza locatarului de la apartamentul 4. Am înțeles că acesta a umblat la robinetul de la conducta de gaze și aceasta s-a stricat. Au chemat Distrigazul, au ridicat contorul general și noi am rămas așa. Cei de la asociație habar nu au! Am mai avut astfel de probleme și în vară, atunci am stat 15 zile fără gaze. Acum ne pun să facem din nou verificarea la gaze, dar am mai făcut acest lucru în vară. Unde se duc banii ăștia? Comisioane sau îi bagă ei în buzunar? Să plece! Nu fac nimic pentru noi, își cresc salariul cum vor, iar locatarii au ajuns să nu poată să-și pregătească mâncarea. Să plătească locatarul din cauza căruia suntem așa, nu noi!“, a spus cu supărare o locatară din blocul G8.

Oamenii sunt revoltați și se tem să nu se repete povestea din vară, când tot din cauza unui vecin au stat două săptămâni fără gaze naturale. „S-a mai întâmplat și în vară, când alt vecin ne-a lăsat fără gaze. Dacă au probleme, ei nu se duc să anunțe la asociație, cheamă Distrigazul. Aceștia vin, ridică ceasul și noi trebuie să scoatem banii să plătim verificările. Atunci am dat 25 de lei, și asta după ce în luna ianuarie 2017 făcusem revizia. Nimeni nu își dă interesul. Noi ce facem, trebuie să ne luăm butelie? În bloc sunt foarte mulți chiriași, iar cei de la asociație își văd doar interesul lor. Sunt două persoane vârstnice, președintele și administratoarea, și nu mai scăpăm de ei“, a declarat Florian Cazacu, proprietar în blocul G8.

În fața acestor acuze, președintele Asociației nr. 7 Brazda lui Novac a dat următoarele explicații: „Într-adevăr, locatarul de la apartamentul 4 a creat această problemă. Este chiriaș, și după ce folosește aragazul îl închide de la caneaua care face legătura cu conducta de gaze. Aceasta s-a stricat și a chemat Distrigazul, nu ne-a anunțat pe noi. Când ne-au sistat furnizarea gazelor, am chemat o firmă să facă verificări și să remedieze situația. Noi avem contract cu firma Smart Ecoplus. Acum am trimis un membru din comitet să anunțe la Distrigaz să vină să ne dea drumul la gaze“, a spus președintele asociației, Nicolae Roșoga.

Într-adevăr, unul dintre membrii comitetului a mers joi dimineață să solicite operatorului de gaze naturale să reia furnizarea gazelor, numai că demersurile acestuia au rămas fără rezultat. „Am fost la Engie, dar mi-au spus că trebuie să facem verificarea instalației de gaze în tot blocul și să le ducem un certificat de garanție. Abia atunci vor relua furnizarea gazelor în blocul G8. Plus că ne-au mai cerut și un proiect al instalației de gaze din întreg blocul“, a spus Constantin Stoenac.


Cum se procedează

Care este procedura în astfel de situaţii ne-a explicat reprezentantul firmei Smart Ecoplus (fostă Elsaco), Mihai Roncea. „În astfel de situații, după remedierea defecțiunilor se face verificarea instalației din bloc și se eliberează un certificat. Ulterior, asociația se prezintă cu aceste documente la Engie, iar distribuitorul va relua furnizarea gazelor naturale în respectivul condominiu. În blocul G8 nu ne-a solicitat încă asociația să facem verificarea instalației de gaze. Aceasta este necesară, chiar dacă s-a mai făcut anterior acestui incident“, a precizat reprezentantul Smart Ecoplus.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 9 martie 2018

Actualitate

» Medicul Mihai Lucan va putea profesa în spitalele de stat – decizie a Curţii de Apel Bucureşti
» Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar, pentru fapte de corupţie
» Un fotbalist de 18 ani al echipei Tours (liga a doua franceză) a decedat în somn
» Grecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în Turcia
» CExN al PSD a validat toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere ale partidului. Daniel Florea s-a retras
» Invitaţie incredibilă făcută de NASA
» INS: Numărul locuinţelor finalizate în regiunea Sud-Vest Oltenia a scăzut în 2017, în condiţiile în care la nivel naţional a crescut
» Loteria Română: Cel mai mare report din istorie la Joker
» Andreea Cosma, la Parchetul General
» Peste 30 de localităţi din zece judeţe, afectate de inundaţii
» Un jandarm din Teleorman s-a împuşcat în cap cu arma din dotare înainte să intre în post
» Comitetul Executiv PSD validează astăzi lista candidaturilor
» Investiţiile nete realizate în economia românească , în creştere cu 6,4% în 2017
» Cod Galben de ceaţă în opt judeţe
» R. Moldova: O şcoală a semnat un act de ReUnire cu România
» Cod galben de inundaţii în mai multe judeţe până la ora 18.00

Publireportaj

» Lansarea proiectului „Cresterea ocuparii prin sustinerea a minim 54 de intreprinderi cu profil non-agricol din Regiunea Sud-Vest Oltenia”
» „Cresterea ocuparii prin sustinerea a minim 54 de intreprinderii cu profil non-agricol din Regiunea Sud -Vest Oltenia”
» ”Diversificarea activității societății PROD ENERGY FOTOVOLTAIC prin achiziție de echipamente pentru prelucrarea lemnului”

Local

» Bărbat dispărut de acasă, găsit mort pe câmp
» Minoră dispărută din Timişoara, depistată la Stoileşti
» Două tone de cărbune confiscat la Alunu
» Patru femei, cercetate pentru furt din locuinţă
» Opt localităţi norocoase vor avea gaze naturale
» Un mort şi doi răniţi, la Gura Padinii

Dolj

» Craiova: Minor rănit pe trecerea de pietoni
» Oferte turistice la preț redus și produse tradiționale din belșug, la Târgul de Turism Oltenia
» Un pod din Pieleşti, sub apă după topirea zăpezii
» Craiova: O tânără de 18 ani, prinsă de poliţişti după ce a furat un telefon mobil
» Craiova: Activități ale copiilor de la Centrul „Aripi de Lumină”, DGASPC Dolj și Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina”
» „Bulgăroaicele“ neasigurate, scoase din circulaţie
» Un singur centru de sacrificare a mieilor în Dolj

Gorj

» Gorj: Şofer rănit grav la Tismana (VIDEO)
» Gorj: Competiţie de schi la Rânca
» Autorităţile din Săcelu nu au primit banii pentru repararea școlii
» Cinematograful de stat din Târgu Jiu a ajuns să fie închiriat cu ora
» Ziua de 8 Martie, sărbătorită de Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia
» Scandal cu repetiție din cauza gazelor

Olt

» Olt: Șofer cercetat sub control judiciar, după ce a încercat să mituiască un polițist
» Scandal pe islazul din Piatra-Olt (VIDEO)

Mehedinţi

» Mehedinţi: Reţinut pentru conducere fără permis

Vâlcea

» Vâlcea: Taximetrie ilegală la Bărbăteşti
» Vâlcea: Patru hoţi de combustibil, depistaţi de poliţişti
» Vâlcea: ”Râmnicul citeşte” – un proiect de bibliotecă stradală care se lansează luni

Sport

» Fotbal / Tiago Ferreira: Este o atmosferă fantastică aici, la Craiova
» Fotbal / Devis Mangia: Nu ne vom schimba filozofia de joc!
» Fotbal / CCA a stabilit brigada meciului „U” Craiova – Astra
» Fotbal / Mangia și Tiago au prefațat meciul cu Astra, primul din play-off. Vezi declarațiile!

Bani & Afaceri

» Culmea administrației: Cererea pentru on-line, depusă la ghișeu

Sanatate

» Cum vă tratați și ce drepturi aveți în Policlinica SJU Craiova?

Top