16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria intră în joc la Spitalul Regional Craiova

Primăria intră în joc la Spitalul Regional Craiova

În ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Craiova s-a votat, în unanimitate, și aprobarea unui Protocol de asociere între primărie, Ministerul Sănătății, Prefectură și Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, în vederea realizării obiectivului de investiții „Spital Clinic Regional de Urgență Craiova“. Potrivit acestui protocol, asocierea constă, de fapt, în cooperarea interinstituțională dintre părțile enumerate, „în scopul derulării și respectării termenelor proiectului, sprijinirii și asigurării de personal pentru realizarea Spitalului Regional“. „Protocolul pe care l-am votat este unul între autoritățile locale. Nu sunt lucruri concrete, dar ne angajăm să susținem proiectul legat de acest spital. Împreună cu președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și cu directorul ADR Sud-Vest Oltenia am participat, vinerea trecută, la o discuție pe această temă la Ministerul Sănătății. Am punctat, în discuțiile de acolo, că acest obiectiv trebuie să aibă o coordonare unitară și am solicitat ministrului sănătății să se ocupe personal de această coordonare. La ultima întâlnire s-a stabilit ca suprafața să fie de 27 de hectare, extinsă de la 18 hectare, cât a fost inițial. Se așteaptă cât de curând hotărârea de guvern pentru ca terenul să fie transferat de la Ministerul Apărării Naționale, de care aparține, la Ministerul Sănătății“, a precizat primarul Mihail Genoiu. „Din acest moment, lucrurile au intrat pe un făgaș foarte clar. În cursul zilei de ieri (miercuri, n.r.) am primit o solicitare pentru organizarea unei videoconferințe pe 13 martie cu toate autoritățile și cu toți furnizorii de utilități“, a adăugat edilul.
Mihail Genoiu a mai menționat că primăria s-a angajat să întocmească PUZ-ul pentru zona în care se va construi spitalul regional și pentru trecerea terenului în intravilan (cele 27 de hectare se află peste drum de Centura de Nord a Craiovei) și că s-a eliberat deja un Certificat de Urbanism pentru acest obiectiv. „Ne angajăm în continuare, cu toate forțele pe care le avem, pentru a pune umărul la acest proiect. La ora aceasta, Spitalul Regional Craiova este o certitudine, se va construi. În perioada următoare, vom fi puși în contact cu proiectanții care derulează stadiile anterioare execuției și vom putea să vedem ce înseamnă contribuția noastră legată de utilități și de celelalte lucruri care țin de primărie“, a afirmat edilul.
Primarul Craiovei a ținut să dezvăluie și faptul că au existat discuții și cu directorul adjunct al ANL, „în vederea construirii de locuințe de serviciu pentru medici“. „Acest spital va avea un grad foarte ridicat de tehnologie, motiv pentru care toți medicii va trebui să fie pregătiți anterior în spitale foarte importante din Europa. De aceea sunt aceste discuții cu directorul ANL pentru a se construi un număr de locuințe destinate specialiștilor care vor lucra în Spitalul Regional Craiova“, a afirmat Genoiu. „De la nivelul nostru mic ar trebui să ne asigurăm că nu va exista nici un fel de eroare, nici o zi de întârziere care să ducă la o eventuală eșuare a acestui proiect. Să punem cu toții umărul pentru ca acest spital să fie realizat până la urmă“, a spus și Flavius Sirop, consilier local din partea PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS