10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFinanţări nerambursabile pentru promovarea activităţilor sportive şi cultură

Finanţări nerambursabile pentru promovarea activităţilor sportive şi cultură

Programul finanţărilor nerambursabile a fost aprobat miercuri în şedinţa CJ Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat programul finanţărilor nerambursabile pentru anul 2018. În acest sens a fost alocată, prin votul consilierilor judeţeni, în şedinţa de ieri, suma de 1,1 milioane de lei pentru domeniul sport. Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul Județului Gorj pentru activități nonprofit pentru domeniile sport și cultură pe anul 2018, în condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, cu modificările și completările ulterioare, este în valoare totală de 1.200.000 de lei. Programul anual cuprinde, în prima fază, o sesiune de selecție a proiectelor, iar în situația în care, după această sesiune, se vor înregistra sume nealocate în cadrul fiecărui domeniu, autoritatea finanțatoare va proceda la organizarea unei noi sesiuni, pentru epuizarea integrală a sumelor alocate pentru fiecare domeniu vizat.

Bani pentru sport şi cultură

Cea mai mare sumă din finanţările nerambursabile are ca destinaţie activităţi sportive. Este vorba de Programul „Promovarea sportului de performanță“, care are o finanţare de 950.000 de lei. De asemenea, va fi finanţat Programul „Sportul pentru toţi“, cu suma 150.000 de lei.
Pentru domeniul cultură este alocată suma de 100.000 de lei şi vor fi susţinute unele activităţi, cum ar fi organizarea de festivaluri și manifestări artistice, culturale și tradiționale organizate la nivel local, județean sau național.

Cine este eligibil?

Pentru a fi eligibili la accesarea fondurilor nerambursabile, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie persoană fizică (domeniul sport) / persoană fizică autorizată (domeniul cultură) sau juridică de drept public ori privat fără scop patrimonial, asociații sau fundații constituite conform legii; să aibă sediul social/filiala/domiciliul înregistrat în județul Gorj (domeniul sport); să fie afiliată la federația sportivă națională de specialitate și/sau la asociația pe ramură de sport județeană, după caz (domeniul sport); să facă dovada depunerii situației financiare la data de 31 decembrie a anului precedent la organul fiscal competent (domeniul sport). De asemenea, să nu înregistreze datorii către CJ Gorj sau către bugetul de stat, să nu fie în faliment şi altele. Valoarea finanțării nerambursabile solicitate/proiect se va încadra între 50.000 de lei și 500.000 de lei, pentru proiectele finanțate în cadrul programului „Promovarea sportului de performanţă“; respectiv între 30.000 de lei și 50.000 de lei pentru proiectele finanțate în cadrul programului „Sportul pentru toţi“. Finanțările nerambursabile vor fi completate de o contribuție în numerar/ contract sponsorizare/ donație/ alte surse atrase din partea beneficiarului, contribuție care reprezintă totalul cofinanțării de minimum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS