Noul Stadion Municipal din Târgu Jiu

Compania Naţională de Investiţii (CNI) trebuie să decidă dacă noul Stadion Municipal din Târgu Jiu va fi gata în acest an. Autorităţile locale susţin că toate demersurile legate de finalizarea lucrărilor depind de deciziile Companiei Naţionale de Investiţii, principalul finanţator al proiectului de modernizare a arenei. Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a declarat că este nevoie de aprobarea în Comisia tehnico-economică a CNI a proiectului care a mai rămas de executat. Ulterior va fi nevoie şi de un aviz din partea Ministerului Dezvoltării. Prin hotărâre de guvern vor fi alocate fondurile necesare pentru încheierea lucrărilor. Suma în discuţie este de două milioane de euro şi va fi folosită pentru lucrările exterioare. Este vorba de o pasarelă înspre Primăria Târgu Jiu, respectiv lucrări la reţeaua de canalizare necesară pentru colectarea apelor pluviale.

Parcare de 300 de locuri

Recepţionarea Stadionului Municipal va aduce un beneficiu important oraşului, potrivit lui Aurel Popescu. Este vorba de darea în folosinţă în acelaşi timp a unei parcări de 300 de locuri. Cetăţenii deja întreabă când va putea fi utilizată parcarea subterană de la Stadionul Municipal, în care statul a investit până acum, prin Compania Naţională de Investiţii, suma de peste 20 de milioane de euro. „Dincolo de componenta sportivă, ne interesează în mod direct finalizarea cât mai repede a acestei investiţii, pentru că este vorba şi de o parcare subterană de 300 de locuri, care este mai mult decât binevenită pentru municipiu. Sunt multe locuri de parcare la stadion care vor fi folosite, şi vom mai elibera din străzile din zona centrală. Sunt mulţi cetăţeni care au tot întrebat când va fi gata parcarea de la stadion, pentru că este lume care vine în zona centrală la instituţii şi nu găseşte loc de parcare“, a menţionat Aurel Popescu, primarul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.