24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţi Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 5- 18 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în intervalul 5 – 12 martie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, maximele vor crește, în medie regională, de la valori de 2…3 grade în primele zile, spre 16…17 grade în data de 12 martie, iar temperaturile minime, de la -5 grade la început, vor atinge 5…6 grade la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. În perioada 13 – 15 martie vremea se va răci ușor, media maximelor situându-se în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor coborând spre 3 grade. Apoi, între 16 și 18 martie, valorile termice vor crește din nou și vor caracteriza o vreme caldă pentru acestă perioadă, urmând a se situa în jurul a 17 grade ziua și 4 grade noaptea, în medie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 5- 9 martie, apoi între 11- 14 martie.

La munte, pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin ușoare variații de temperatură, tendința generală fiind însă de încălzire a vremii. Astfel, valorile maxime diurne se vor situa, în general, între 1 și 7 grade, cu cele mai reci zile pe 5, 6, 8, 9, 13 și 14 martie și cele mai calde pe 11 martie și, din nou, în intervalul 15 – 18 martie. Temperaturile nocturne vor avea aceeași tendință de evoluție, urmând a se situa, în medie, între -4 și 0 grade, exceptând prima noapte, când încă va fi ger, iar media regională se va situa în jurul valorii de -9 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ în jurul datei de 6 martie și, din nou, în intervalul 11-13 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS