6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA crăpat acoperișul stadionului din Craiova!

A crăpat acoperișul stadionului din Craiova!

O filmare postată, joi, pe pagina de facebook „Craiova Cetatea Banilor Las Vegas-ul României“, surprinde doi muncitori urcați într-o nacelă, care inspectează acoperișul stadionului de 55 de milioane de euro al Craiovei. Imaginea în detaliu arată însă cum acoperișul a crăpat pe o porțiune de circa patru metri, chiar în zona rosturilor de dilatare ale structurilor de rezistență. Crăpătura analizată de cei doi muncitori se află în partea din față a arenei, la intrarea dinspre bulevardul Știrbei Vodă, și e posibil să fi apărut, potrivit spuselor unui specialist în construcții, din cauza contractării rosturilor de dilatare.
Nu este pentru prima dată când la noul stadion din Craiova sunt probleme. În perioda în care acesta se afla în construcție, au existat ceva probleme cu structura metalică a arenei. Se întâmpla în august 2017, cu trei luni înainte ca stadionul să fie inaugurat, iar situația era confirmată chiar de către Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), la solicitarea GdS. Totul a pornit atunci tot de la niște imagini postate în mediul on-line, care arătau că structura metalică a stadionului nu se îmbina într-o anumită zonă, iar învelitoarea nu se potrivea cu restul acoperișului. Antreprenorul general al obiectivului, CON-A Sibiu, a negat imediat existența oricărei probleme, însă ISC a avut atunci o altă părere. Într-un răspuns transmis GdS pe 9 august 2017, Inspectoratul de Stat în Construcții recunoștea că învelitoarea respectivă a fost demontată și că aceasta fusese instalată „fără a se monta elementele de prindere pe generatoare“. „În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)“, se mai arăta în răspunsul ISC.
GdS a încercat să ia legătura, ieri după-amiază, și cu autoritățile locale, pentru a afla care este situația exactă a stadionului din Craiova, dacă se poate vorbi despre o problemă a acoperișului și, dacă da, cine este în măsură să intervină pentru remedierea ei. În plus, am fi dorit să aflăm dacă problema este una minoră sau majoră și cum poate fi ea rezolvată, însă nici primarul Mihail Genoiu, nici viceprimarul Adrian Cosman nu au putut fi contactați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS