11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeszăpezire de mântuială în mai multe zone ale judeţului

Deszăpezire de mântuială în mai multe zone ale judeţului

Puţini şi cu lopata la deszăpezire

Poliţiştii au amendat trei primării şi două firme de deszăpezire pentru că au lăsat drumurile locale, judeţene şi naţionale necurăţate. Polițiști din cadrul Poliției Turceni au sancționat patru administratori de drumuri, care nu au acționat corespunzător pentru asigurarea stării de viabilitate a părții carosabile, cu amenzi în valoare de 58.000 de lei. Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a precizat că primăriile sancţionate sunt cele din comunele Ioneşti, Brăneşti şi Plopşoru, respectiv societatea Delta ACM, care se ocupă de deszăpezirea drumurilor naţionale. Fiecare a primit o amendă de 14.500 de lei şi recomandarea de a curăţa drumurile. Primăriile sau firmele de deszăpezire riscă să fie amendate dacă nu asigură starea de viabilitate a drumurilor în calitate de administratori sau de societăţi angajate pentru serviciile de deszăpezire.

Amendă şi pentru Complexul Energetic Oltenia

Două amenzi pentru un drum nedeszăpezit a primit şi Complexul Energetic Oltenia. Compania administrează o variantă a DJ 674 B între Negomir şi Rovinari. O primă amendă a fost aplicată în cursul zilei de luni. Este vorba de 7.250 de lei. A doua amendă a fost acordată ieri şi este în valoare de 3.045 de lei. Din cauza drumului înzăpezit, şoferul unui autobuz care transporta elevi a pierdut controlul autovehiculului şi a derapat într-un şanţ. Din fericire, niciunul din cei 40 de elevi care se aflau în autobuz nu a fost rănit. Copiii învaţă la Colegiul „Gheorghe Tătărescu“ din Rovinari şi au ajuns ieri la timp la ore. Poliţiştii se vor afla în continuare pe principalele artere rutiere pentru a verifica dacă şoselele au fost curăţate şi bine întreţinute de către administratori sau firmele de deszăpezire.

Prefectul mai anunţă amenzi

La rândul său, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că pe toate drumurile se circulă în prezent în condiţii de iarnă. S-a acţionat la nivel local, judeţean şi pe drumurile judeţene. Prefectul recunoaşte că autorităţile au fost surprinse în anumite zone de căderile masive de zăpadă. Ciprian Florescu a mai spus că sunt perioade în care nu se poate interveni cu material antiderapant, mai ales când nu este trafic. Primarii au anunţat că au ieşit la deszăpezit cu utilaje proprii. Şi cei de la Drumurile Judeţene şi Naţionale au raportat că au ieşit cu toate utilajele la deszăpezit. Reprezentantul guvernului în teritoriu este de părere că primarii care au tratat superficial intervenţia la deszăpezire au fost sau vor fi sancţionaţi de poliţie. În rest, în zona Tismana a fost o pană scurtă de curent, iar la Scoarţa a ars un transformator. În ambele situaţii problemele au fost remediate rapid.

Iau în calcul închiderea şcolilor, dacă va fi nevoie

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunţat că ţine în permanenţă legătura cu primarii pentru a decide în caz de nevoie închiderea şcolilor. Florescu a precizat că, dacă se va impune acest lucru, se va apela şi la o astfel de soluţie. În prezent, toate unităţile de învăţământ sunt deschise, deşi au existat voci că elevilor le este greu să ajungă la şcoală pe o astfel de vreme. „Suntem în legătură permanentă cu primarii şi la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă se poate veni cu propunerea motivată de a fi suspendate orele în anumite unităţi de învăţământ. Dacă va fi nevoie se va trece şi la astfel de măsuri, mai ales în zona submontană. Deocamdată nu a fost înregistrată vreo solicitare în acest sens de la vreo primărie“, a spus Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS