17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacienții dializați rămân în spital

Pacienții dializați rămân în spital

În unitățile sanitare din județul Olt au fost luate măsuri suplimentare impuse de prognoza meteo și de situația drumurilor din județ, pentru anumite categorii de pacienți luându-se decizia „temporizării“ internărilor.

34 de pacienți care au nevoie de dializă, care ajung de două și chiar trei ori pe săptămână la Spitalul Județean de Urgență Slatina, nu vor mai părăsi spitalul, rămânând ca după dializă să fie cazați în secțiile unde există paturi disponibile.
O altă măsură, a declarat directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, este aceea a temporizării internărilor în Secția Ginecologie, unde pacientele, cu atât mai mult cele din alte localități ale județului, vor rămâne pentru o perioadă mai mare de timp în spital.
Pe de altă parte, pacienții a căror stare de sănătate s-a ameliorat și care vor fi externați în aceste zile vor putea pleca doar însoțiți de aparținători sau transportați cu ambulanța, acolo unde, în urma anchetelor sociale, s-a stablit că cineva îi așteaptă la domiciliu.

Consultații în Urgențe pentru oamenii străzii

Într-o situație grea sunt oamenii străzii, pentru aceștia fiind amenajate spații temporare de cazare. În centrul temporar de la Slatina au ajuns, în cursul nopții de duminică spre luni, nouă persoane, șapte fiind aduse de polițiștii locali, în condițiile în care adăpostul temporar amenajat la Centrul de Îngrijire și Igienă capacitatea este de zece locuri.
Un adăpost temporar, cu o capacitate de cinci locuri, este pregătit și la Caracal. În plus, la Caracal, în urma unui protocol semnat între Primăria Slatina și Spitalul Municipal Caracal, oamenii fără adăpost vor fi aduși cu ambulanța la Compartimentul de Urgențe, unde vor fi consultați și ulterior, dacă nu au alte afecțiuni, vor fi transferați în centru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS