8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Primăria Craiova preia hipodromul din Parcul „Romanescu“

Primăria Craiova preia hipodromul din Parcul „Romanescu“

-

Consiliul Local (CL) al municipiului Craiova va vota în ședința ordinară de marți, 27 februarie, trecerea hipodromului situat în Parcul „Nicolae Romanescu“ din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Craiova şi în administrarea consiliului local, precum și schimbarea încadrării acestuia din „obiectiv de interes public național“ în „obiectiv de interes public local“. Pentru acest lucru ar exista deja un acord de principiu din partea MTS, dar hotărârea de consiliu local este necesară în vederea iniţierii de către minister a unui proiect de hotărâre de guvern în acest sens, după cum se explică în raport. CL Craiova a adoptat o hotărâre similară și în 2015, dar pentru a se ajunge acum la o hotărâre de guvern este nevoie de o solicitare a imobilului respectiv cu dată mai recentă și într-o formă „agreată de ministerele avizatoare“.
Conform proiectului de hotărâre, Consiliul Local al municipiului Craiova se obligă să realizeze lucrări de modernizare a hipodromului în termen de zece ani de la data preluării şi să menţină destinaţia actuală a acestuia. În raportul din spatele proiectului, municipalitatea susține că are în plan „întocmirea unui proiect în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea Bazei Sportive «Hipodrom», astfel încât ea să fie adusă la standardele necesare organizării de competiţii sportive“. „Consiliul Local al municipiului Craiova se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să îl menţină la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice. Predarea-primirea imobilului se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, la valoarea de inventar de la data transmiterii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern. (…) În termen de 30 de zile de la preluarea imobilului, se va proceda la înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate publică în favoarea municipiului Craiova şi a dreptului de administrare, în favoarea Consiliului Local al municipiului Craiova, în condiţiile legii“, se mai menționează în raportul întocmit de primărie.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.