Raul Chiriac, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu
Raul Chiriac, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu

Mai multe baze sportive vor fi amenajate anul acesta în Târgu Jiu în incinta a șase unități de învățământ din municipiu. Acestea nu vor fi folosite doar de către elevi, ci și de către cetățeni pentru practicarea diverselor sporturi. Întreaga investiție va fi realizată cu bani de la bugetul local. Autoritățile locale vor să finalizeze lucrările până în toamna acestui an. Bazele sportive multifuncționale vor cuprinde întreaga arie a municipiului Târgu Jiu. Printre unitățile de învățământ care vor beneficia de această investiție se numără Școala nr. 7, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte Plastice, dar și Liceul Teologic. Bazele sportive vor fi împrejmuite astfel încât să poată fi folosite și de către cetățeni.
Investiția va fi realizată în totalitate cu bani proveniți din bugetul local. În noile baze moderne vor putea fi practicate diverse sporturi. „Este vorba de baze sportive în incinta unor unităţi de învăţământ. Vor fi baze cu terenuri multifuncţionale pentru fotbal, baschet, tenis. Vor fi împrejmuite și iluminate pe timp de noapte. Se vor construi în toate zonele şi vor fi folosite de şcoli şi de locuitorii din cartiere. Se poate face un program de funcţionare şi se pot desfăşura competiţii sportive între şcoli sau pe cartiere. Este o modalitate de a-i stimula pe cetăţeni să practice sportul şi vor avea ala dispoziţie aceste baze moderne. Ştim că în ultimii ani foarte mulţi cetăţeni şi-au făcut echipe şi joacă pe diverse terenuri. Este foarte bine că oamenii ies din casă şi fac sport. Venim în întâmpinarea lor“, a declarat Raul Chiriac, director de Investiții în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Lucrările vor începe la sfârșitul lunii aprilie și vor fi finalizate până la începerea noului an școlar.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.